Pe parcursul ultimelor ore, la nivelul județului Harghita, s-au desfășurat misiuni de restabilire a situației de normalitate, în contextul vremii nefavorabile.

Pompierii militari și civili harghiteni, din cadrul Detașamentului Gheorgheni și SVSU Praid și Joseni, alături de echipaje specializate ale Secției de Drumuri Naționale și jandarmi, au acționat pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice severe.

Potrivit ISU Harghita, pe DN 12C Gheorgheni – Lacu Roșu și pe DN 13B, în zona Pasului Bucin s-a reușit degajarea copacilor căzuți pe partea carosabilă, iar circulația rutieră s-a putut relua.

Vremea rea a generat probleme și la alimentarea cu energie electrică, în acest moment fiind înregistrate avarii în 7 localități, respectiv Bălan, Lacu Roșu, Gheorgheni, Recea, Hagota, Capu Corbului și Harghita-Băi, cu un număr de 3.680 consumatori afectați.

Pentru soluționarea situației, echipele de intervenție ale distribuitorului de energie electrică acționează pe teren, în toate zonele, pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp.

La această oră, se derulează misiuni de sprijin, la Lacu Roșu, pentru remedierea defecțiunilor și repunerea sub tensiune a liniilor electrice, la fața locului fiind un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, iar pe DJ 125, Sândominic – Bălan, un echipaj de pompieri de la Punctul de lucru Bălan acționează pentru degajarea copacilor căzuți în această zonă și înlăturarea tuturor urmărilor fenomenelor meteorologice periculoase.

Video: ISU Harghita

Articolul precedentUrmările ca în filme şi ordin de protecţie provizoriu emis de poliţiştii harghiteni în cazul a doi soţi, ambii victime … şi agresori
Articolul următorPercheziţii la o primărie şi la domiciliul unui funcţionar public din Harghita, într-un dosar de abuz în serviciu