Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de 134.748.112,60 lei, în vederea decontării facturilor pentru 213 obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Astfel, pentru etapa I, a fost plătită suma de 19.986.043,83 lei pentru 30 de obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 114.762.068,77 lei pentru 183 de proiecte de investiții.

”Am plătit facturile PNDL depuse în perioada 24-28 mai, urmând ca, până pe 20 iulie să le plătim și pe cele depuse până în 15-17 iunie, iar cele care sosesc după această dată vor fi plătite în cursul lunii viitoare”, a reiterat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

Situația plăților efectuate este disponibilă pe site-ul MDLPA, la link: https://mdlpa.ro/pages/plati

Programul Național de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul național de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți.

Articolul precedentVor fi luate noi restricții în România din cauza valului 4? Ce spune ministrul Sănătății
Articolul următorAvertizare de călătorie pentru românii care se află în Grecia: Vor avea loc fenomene meteorologice extreme