Plimbări cu segway-ul sau sania de vară, precum și călărie pe cai islandezi, unici în România, sunt oferite turiștilor prin programul de vacanțe pentru familie „Harghita Family Friendly”.

Asociația de promovare a județului, Visit Harghita, anunță că programul „Harghita Family Friendly” își propune să promoveze numeroasele atracții dedicate părinților și copiilor care vor să se relaxeze într-unul dintre cele mai verzi județe ale României.

Românii caută, acum din ce în ce mai mult, locuri izolate, experiențe în natură, vor să petreacă timp doar cu cei apropiați, să se expună cât mai puțin aglomerației și eventualelor pericole asociate coronavirusului”, au spus inițiatorii programului.

Printre cele mai apreciate activități pentru familii pe care turiștii le pot încerca în Harghita se află plimbările cu segway-ul sau mountain cart-ul (sania de vară) prin pădurile din Stațiunea Mădăraș la Baza de Experiențe „Fáradt Bakkancs” sau echitație la singura herghelie cu cai islandezi din România, care sunt o specie cu un temperament foarte prietenos, docil şi uşor de manevrat, ideală și pentru copii sau începători în ale călăriei.

De asemenea, turiștii pot încerca pista de bob Skigyimes din Lunca de Sus, cea mai mare pistă de bob din țară, accesibilă copiilor peste 3 ani, însoțiți de un adult.

Alte obiective sunt parcul de Animale Sălbatice din Ivo (Izvoare), unde pe o suprafață de 320 de hectare trăiesc în mediul lor natural căprioare, cerbi şi mufloni, observatorul de ursi din Zetea–Desag, studioul de animație Legendarium sau parcul Mini Transilvania din Băile Szejke (Odorheiu Secuiesc).

Primele 52 de hoteluri și restaurante din județul Harghita au primit certificarea „Family Friendly” în cadrul unui eveniment organizat miercuri la Odorheiu Secuiesc.

Sursa: Mediafax

Foto: Revistabiz.ro