Ieri, în jurul orei 10:00, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vlăhiţa, care se afla la muncă, a fost atacat cu un topor de un bărbat de 32 de ani, din comuna Căpâlnița, pe fondul unei atitudini agresive mai vechi a celui în cauză.

Poliţistul s-a eschivat în faţa loviturii de topor, aceasta oprindu-se în poarta de acces a unui imobil, apoi l-a îndepărtat pe agresor şi a evitat folosirea armamentului din dotare, întrucât în imediata apropiere se aflau mai multe persoane, inclusiv copii.

Astfel, prin acţionarea cu tact şi persuasiune, nicio persoană nu a fost rănită, bărbatul agresiv îndepărtându-se, cu o căruţă, către o zonă împădurită.

La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă complexă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, care a desfășurat activități specifice pentru localizarea agresorului.

Acesta a fost depistat la liziera unei păduri, unde a fost imobilizat şi deposedat de toporul corp delict, pe care îl avea asupra sa, apoi a fost condus la sediul I.P.J. Harghita, în vederea continuării cercetărilor.

Iniţial cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, iar după stabilirea încadrării juridice în ultraj cu referire la infracțiunea de tentativă la omor calificat, dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita.

În urma activităților de urmărire penală efectuate, procurorul de caz a dispus reținerea pe o perioadă de 24 ore a inculpatului, urmând ca, la data de 06.06.2019, acesta să fie prezentat Instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Articolul precedentFOTO O hală unde se dezmembrează maşini a luat foc, la Odorheiu Secuiesc
Articolul următorVIDEO Cimitirul din Valea Uzului a ajuns tranşeu de război între români şi maghiari, chiar de Ziua Eroilor