Operatorii economici, din Cristuru Secuiesc, ce au ca obiect desfășurarea de activități de tip baruri, discoteci și/sau cluburi, au fost locațiile vizate de polițiștii harghiteni, din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Investigații Criminale, Investigarea Criminalității Economice, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Rutier, precum și polițiști ai orașului Cristuru Secuiesc, care au efectuat controale pentru depistarea  nerespectării prevederilor legale și pentru siguranța  cetățenilor, de la începutul lunii noiembrie.

Astfel, în urma controalelor  au fost identificate, asupra unei persoane responsabile cu menținerea unui climat optim de pază,  obiecte interzise (cuțit, baston telescopic și mănuși cu insertii metalice), bunuri ce  au fost confiscate, fiind întocmit un dosar penal pentru port ilegal de obiecte periculoase. 
Totodată, unui administrator, al uneia dintre locațiile verificate, i-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor H.G. 301/2012 și a Legii ne. 61/1991, în cuantum total de 8.000 de lei.

Polițiștii, specializați în depistarea fraudelor economice, au aplicat o sancțiune, de 1500 de lei, pentru nerespectarea O.U.G .28/1999.
A fost identificat, asupra unei persoane, un plic ce conținea o materie de culoare albă, despre care există bănuiala ca ar face parte din categoria substanțelor interzise, ce a fost înaintat, spre analiză, laboratoarelor de profil.

Articolul precedentPolițiștii din Harghita, activități în școli
Articolul următorGabriel Oprea: „Pensiile militare trebuie să rămână ocupaționale. Liderii politici să nu accepte mai puțin”