Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și cei ai structurilor municipale, orășenești și rurale, au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Astfel la data de 1 august a.c., polițiștii au acționat pe drumul național 12 (E578), în sistem cascadă împreună cu polițiștii din cadrul I.P.J. Harghita, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

În urma acțiunii polițiștii covăsneni au constatat 16 abateri de la prevederile normelor legale în vigoare privind circulația pe drumurile publice, aplicând sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 4.259 de lei.

Totodată, polițiștii au constatat și săvârșirea a două infracțiuni rutiere:

În data de 1 august a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, care conducea un autoturism pe strada Kos Karoly din municipiul Sfântu Gheorghe, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive, rezultatul testării cu aparatul Drugtest indicând prezența substanţei psihoactive Cannabis-THC5.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii concentrației substanței psihoactive.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, conform art. 336 din Codul Penal.

În aceeași zi, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul posturilor de poliţie Bixad și Malnaș, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Bixad, au depistat un bărbat de 33 de ani care conducea un autoturism pe strada Luget, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conform art. 335din Codul Penal.

Acțiunile polițiștilor covăsneni vor continua în preioada următoare cu scopul de a reduce riscul de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, identificarea și tragerea la răspundere a celor care conduc autovehicule pe drumurile publice în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe precum și impunerea respectării legii prin prezența activă în teren a polițiștilor.

Articolul precedentPremierul Cîțu dă primele detalii despre rectificarea bugetară: ”Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare”
Articolul următorE oficial! De luni se emit cărți de identitate electronice