PNL şi Guvernul României au anunţat vineri că intră în carantină, după ce senatorul PNL Vergil Chitac a fost testat pozitiv cu coronavirus. Preşedintele PNL Harghita, Sebastian Buzilă, a anunţat că s-a autoizolat la domiciliu după ce a participat la şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional al partidului, care a avut loc la Bucureşti.

Acesta a precizat că alături de el, soţia şi copilul său vor sta în izolare la domiciliu 14 zile, fiind anunţat şi medicul de familie.

Presedintele PNL Harghita spune că nu are simptome, şi că este singurul participant din judeţ la şedinţa de luni, însă nu a intrat în contact direct cu senatorul Vergil Chiţac, iar măsura este una de prevenţie.

Judeţul Harghita este  printre cele cu o situaţie bună la nivel naţional, până în prezent neexistând cazuri de persoane infectate cu COVID-19, nici persoane aflate în carantină.

Potrivit DSP Harghita, în judeţ au fost identificate circa 300 de locuri, în 25 de locaţii, care pot fi utilizate pentru carantină, în caz de nevoie.

Articolul precedent3 incendii, un accident mortal, şi brazi căzuţi pe carosabil, printre intervenţiile pompierilor harghiteni din ultimele ore
Articolul următorŞoferul de TIR mort joi la Tulgheş era din judeţul Bihor