Prezenţa unor urşi a fost semnalată, marţi seara, la numărul de urgenţă 112, în satul Poloniţa, comuna Feliceni, şi în satul Sub Cetate, comuna Zetea, la faţa locului fiind trimise echipaje de poliţie, iar locuitorii au fost avertizaţi prin mesaje RO-ALERT, trimise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că poliţiştii care au ajuns la faţa locului nu au mai găsit animalele pe care le-au văzut cei care au sunat la 112, respectiv un urs la Poloniţa şi o ursoiacă cu doi pui la Sub Cetate, dar oamenii legii au mai rămas o vreme în zonă, pentru a se asigura că urşii nu revin.

De asemenea, în zonă au fost trimise în sprijin echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Jandarmii şi poliţiştii harghiteni au intervenit şi duminică noaptea pentru alungarea unor urşi care au intrat în gospodăriile oamenilor în localitatea Voşlăbeni şi la Băile Szejke, în apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc.

Jandarmii le recomandă oamenilor ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Articolul precedentDezvăluiri. Rețeaua lui Voiculescu se extinde. Povești și donații, felul în care își susține campania
Articolul următorNumărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 16.002. Situația pe județe actualizată