Grupul Secuimea Vie în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita organizează evenimentul de prezentare publicaţie „Noi, secuii, şi prietenii noştri români. Interviuri şi mărturii ale convieţuirii” de Marton Simo la data de 27 martie, 2019, orele 18,00 în Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu Mureş.

Cu autorul volumelor publicate în limba maghiară şi română, scriitorul, poetul, redactorul, activistul civil, colaboratorul cotidianului de limba maghiară „Hargita Nepe” despre aceste ediţii va vorbii scriitorul şi redactorul Nagy Miklos Kund.

Marton Simo a realizat interviuri cu 20 de persoane care sunt români sau româno-maghiari şi care se apropie cu înţelegere şi simpatie de co-locuitorii secui, de istoria şi se problemele zilnice ale lor. Între subiectele intervievate există profesor, istoric, preot, sociolog, artist plastic, jurnalist, inginer şi om de afaceri, oameni din Ardeal, dar şi din Moldva sau Bucureşti, care nu sunt influenţate de idei preconcepute antimaghiare, iar punctele lor de vedere asupra co-vieţuirii româno-maghiare, asupra transilvanismului şi asupra viitorului sunt esenţiale.

Ediţiile publicate în limba maghiară şi română au apărut la sfârşitul anului 2018, varianta în limba română a apărut la editura Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita.

Articolul precedentAcțiune de proporții pregătită de Ungaria în timpul vizitei Papei Francisc
Articolul următorAplicație pentru promovarea turistică a judeţului Harghita