La data de 15.11.2019, în jurul orei 01:50, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Piaţa Cetăţii din municipiul Miercurea Ciuc şi avea pană la roata stânga faţă.

În urma legitimării şi verificării în bazele de date a conducătorului auto, poliţiştii au constatat că acesta este un bărbat de 31 de ani, din comuna Frumoasa, care nu figurează ca deţinător de permis de conducere şi avea 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, prin activitățile specifice desfășurate, polițiștii au aflat despre cei doi pasageri din autoturism, un bărbat de 51 de ani din Miercurea Ciuc şi unul de 35 de ani, din comuna Leliceni, că primul dintre aceştia, în cursul nopţii de 14/15.11.2019, s-a întâlnit cu ceilalţi doi într-un bar şi le-a plătit mai multe băuturi, pe motiv că a câştigat la aparate de jocuri noroc, iar când a părăsit incinta localului a fost acostat de cel de 35 de ani, care i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului, iar când a căzut la pământ i-a sustras din portofel aproximativ 5.000 de lei şi telefonul mobil.

După conflict, presupusul atacator a urcat victima în autoturismul respectiv, cu intenţia de a-l duce la domiciliu să-i dea o cheie pentru a putea schimba roata la care avea pană.

Prejudiciul cauzat, de 5.196 de lei, a fost recuperat în totalitate și restituit păgubitului.

Bărbatul de 35 de ani a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi a fost prezentat Instanţei de judecată, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

Articolul precedentDosar penal pentru braconaj în cazul ursului de la Praid
Articolul următorDoi șoferi din Praid prinșți cu permise de conducere falese, eliberate în Ucraina