Primăria Bălan aduce la cunostinta locuitorilor orasului procedurile care trebuiesc urmate în cazul pagubelor provocate de animale salbatice (pomi fructiferi, semanaturi, animale domestice)!

In termen de 24 de ore de la atac PROPRIETARII de terenuri care au fost pagubiti de către animalele salbatice pot depune o sesizare la Primaria orasului Balan.

In baza acestei sesizari, la nivelul primariei, se va constitui o comisie care se va deplasa la fata locului pentru constatarea pagubelor. Apoi, se va alcatui un dosar care va fi expediat catre Garda Forestiera Brasov în vederea emiterii Deciziei de despăgubire.

Dosarul va trebui sa contina: 1. sesizarea pagubasului; 2. Dispozitia Primarului de convocare a comisiei de constatare a pagubei; 3. Fotografii si alte dovezi concludente ale atacului; 4. Dovada proprietatii asupra terenului; 5. adeverinta din Registru Agricol al localitatii cu numarul de animale detinute de pagubas la momentul atacului; 6. actul constatator al unui medic veterinar cu privire la ciecumstantele mortii animalelor ucise de animale salbatice; 7. extras de cont pentru virarea sumelor stabilite prin decizia de despagubire.

Reamintim concetatenilor nostri ca este interzisa cresterea pasarilor sau a altor animale in constructii amplasate pe domeniul public al orasului – fie ca detinatorul plateste chirie catre primarie sau nu. Astfel, plangerile celor care cresc animale in constructii amplasate pe domeniul public sunt lovite de nulitate.

Articolul precedent1.700 de borcănele de mâncare pentru copiii de la Spitalul Județean de Miercurea Ciuc
Articolul următorLa 39 de ani, Nicoleta Luciu e casnică, la Miercurea Ciuc