Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, spune că articolul 6 din Ordonanța Militară nr. 4, care prevede montarea de dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe, şi dezinfectarea lifturilor şi a altor spaţii comune, este „misiune imposibilă”.

Edilul critică măsura și susține că firma de curățenie cu care Municipalitatea are în momentul de față un contract de prestări servicii nu ar reuși nici într-o săptămână să finalizeze toate scările de bloc.

„Considerăm că cel mai nou cadou din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență București, articolul 6 din Ordonanţa Militară care a fost adoptată duminică, efectiv este o misiune imposibilă. Avem contract, în momentul de faţă, cu un prestator pentru dezinfecţie în oraş, dar suntem ferm convinşi că dacă se apucă de astăzi, nici într-o săptămână, la foc continuu, nu reuşeşte să facă faţă la metri pătraţi din scări şi spaţiile comune. Nemaivorbind că nu există niciun stoc şi nu vedem de unde s-ar putea procura acele aparate, acele dozatoare, ca să fie şi rezistente la lovituri, pe care trebuie să le amplasăm la scările blocurilor. Este un articol care trebuie, în opinia noastră, regândit şi avem ferma convingere că va fi regândit”, a punctat edilul.

Potrivit acestuia, asociaţiile de proprietari sunt cele care ar trebui să se îngrijească de dezinfectarea scărilor de bloc și amplasarea dezinfectanților întrucât spaţiile comune sunt în proprietatea şi în gestiunea lor, nicidecum în cea a administraţiei publice locale.

Edilul a făcut apel la locuitorii municipiului să rămână acasă, să îi protejeze pe vârstnici, și să se intereseze despre situația lor doar telefnic.

„Trebuie să fim chibzuiți, să stăm acasă pe cât posibil, și să stăm la o distanță semnificativă unii față de alții, să evităm contactele. E perioada în care bunica trebuie să stea la geam și nepotul să îi facă din curte cu mâna, să vorbim mult la telefon. Vă rog să fim foarte serioși și atunci o să auzim numai de bine”, a spus Ráduly Róbert Kálmán.

 

 

Articolul precedentPrimăria Miercurea Ciuc cumpără 7 aparate de ventilație mecanică pentru Spitalul Județean de Urgență
Articolul următorMinisterul de Interne: se emit Ordonanța Militară 5 și 6. Arafat anunță 2109 cazuri COVID-19. Municipiul Suceava, CARANTINĂ TOTALĂ