Primăria Miercurea Ciuc a semnat, joi, contractul de achiziție publică pentru cele 7 aparate de ventilat pe care le va pune la dispoziția Spitalului Județean.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a declarant că au fost intensificate demersurile și pentru achiziționarea a două mașini de spălat și două mașini de uscat care vor fi puse la dispoziția Serviciului de Ambulanță Județean.

„A fost semnat contractul de achiziție publică pentru cele 7 aparate de ventilat pe care încercăm să le punem la dispoziția Spitalului Județean cât mai repede și am intensificat demersurile pentru a achiziționa cele două mașini de spălat și cele două mașini de uscat care vor fi puse la dispoziția Serviciului de Ambulanță Județean (…) Avem și noi primele două cazuri confirmate în Miercurea Ciuc: un doctor de la Spitalul Județean și un alt pacient cu test pozitiv care a fost la tratament într-o secție medicală dintr-un alt județ și, din păcate, s-a infectat”, a transmis edilul într-un video postat, joi, pe pagina de Facebook a Primăriei.

Acesta a făcut un apel la cetățeni, pe care îi îndeamnă să respecte în continuare regulile impuse de autorități pe durata stării de urgență, pentru limitarea răspândirii pandemiei, și să sărbătorească într-un mod „cumpătat, acasă, în familie”.

„Încercăm să facem lucrurile ca și până acum, (…) trebuie să respectăm regulile, să stăm acasă și să ne facem fiecare datoria. Așa cum Orașul și-a făcut datoria și legat de dezinfecția scărilor de bloc, și legat de montarea dispozitivelor și asigurarea de substanțe dezinfectante pentru mâini. Încercăm să facem tot ce ne stă în putință, vă rugăm și pe dumneavoastră să procedați la fel, vă urăm un Paște fericit, dar cumpătat, acasă, în familie”, a spus edilul.

Vineri, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că alte două cazuri au fost confirmate la nivelul județului Harghita, bilanțul infectărilor cu virusul Covid-19 ajungând, astfel, la 11. 

Articolul precedentAlte două cazuri de Covid-19 în Harghita. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 11
Articolul următorAlte 5 cazuri de Covid-19 în județul Harghita. Numărul total a ajuns la 16