Două persoane au fost reţinute şi sunt cercetate pentru înşelăciude, după ce au reuşit să păcălească mai mulţi oameni. Sub pretextul că voiau să schimbe bani, aceştia dădeau mai puţini bani decât primeau.

În data de 16.02.2019, Poliția Municipiului Odorheiu Secuiesc și Postul de Poliție Praid au fost sesizate cu privirea la faptul că persoane necunoscute s-au prezentat la sediile a trei unități comerciale, două în Praid și una în Odorheiu-Secuiesc, și sub pretextul că doresc schimbarea unei sume de bani, din bancnote cu valoare mare în bancnote cu valoare mică, au remis, reprezentanților fiecăreia din unitățile respective, după primirea numerarului solicitat, o sumă inferioară.

Pentru faptele sesizate în localitatea Praid, prejudiciul creat a fost de 800 lei iar pentru cea sesizată în municipiul Odorheiu Secuiesc prejudiciul a fost de 500 lei. Imediat, după săvârșirea fiecăreia din faptele în cauză, persoanele respective au părăsit zona.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Odorheiu Secuiesc i-au identificat și prins pe autorii faptelor în cauză, aceștia fiind doi bărbaţi de 21 şi 23 ani, din Satu-Mare.

Cele două persoane, care sunt, în prezent, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, au fost reținute pentru 24 ore, urmând ca, după finalizarea tuturor cercetărilor, dosarul de cercetare penală întocmit în acest sens să fie înaintat, spre competentă soluționare, Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu-Secuiesc.

Articolul precedentGard electric în jurul Spitalului Miercurea Ciuc, pentru protecţie împotriva urşilor
Articolul următorA furat o maşină după ce a găsit-o cu cheile în contact