Un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial a fost descoperit sâmbătă, într-o pădure din zona Vlăhiţa, de un bărbat care se afla la cules de ciuperci, elementul de muniţie fiind ridicat în siguranţă de pirotehnişti.

Potrivit ISU Harghita, bărbatul a sunat imediat la 112, iar echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc s-a deplasat la faţa locului şi a identificat elementul de muniţie ca fiind un proiectil exploziv perforant, datând cel mai probabil din cel de-al Doilea Război Mondial.

Muniția a fost ridicată și transportată, în condiții de siguranță, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.

reprezentanții ISU reamintesc cetățenilor că, pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată, au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112.

Articolul precedentCum s-au îmbogățit „băieţii deştepţi” din Sănătate. Marius Oprea: Începe în anticamera directorului SRI
Articolul următorSalvamontiştii harghiteni au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea unui turist care a încercat să parcurgă neechipat traseul Via Ferrata de la Lacu Roşu