Propark – Fundația pentru Arii Protejate a primit, pentru al doilea an consecutiv, Premiul Spaţii Verzi pentru cel mai bun proiect pe componenta Arii Naturale Protejate, pentru modul în care a implementat două activități de promovare a naturii, cu un mare impact asupra publicului larg: „Săptămâna Ariilor Protejate” şi Seria de filme „Oameni pentru Natură”.

Premiul, primit la ceremonia de lansare a programului de granturi pe 2019, organizată la Miercurea-Ciuc, este acordat anual de către finanţatorii acestor proiecte, Fundaţia pentru Parteneriat Polgar Tars Alapitvany şi MOL România organizațiilor care își aduc o contribuție deosebită pe sectorul de Arii Protejate și reușesc să aducă mai multe valori pozitive și schimbare în bine, în rândul comunității.

Este motivant și încurajator să vedem că împreună, finanțatori, ONG-uri, specialiști din diverse domenii, reușim să facem o schimbare importantă, să ne aducem o contribuție reală la crearea unei schimbări de mentalitate în valorizare a ariilor naturale protejate și a recunoașterii rolului lor esențial pentru viața fiecăruia dintre noi”, a spus Roxana Iordăchescu, Manager proiect Propark.

Săptămâna Ariilor Protejate” este un concept lansat din 2015, prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse: expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică sau concursuri,.

Seria de filme “Oameni pentru Natură” a prezentat pentru prima oară în 2018, 5 povești despre oamenii care lucrează pentru natură, și contribuie la stimularea profesionalismului și leadershipului din acest domeniu mai puțin promovat până acum.

Știm că la această reușită au contribuit esențial foarte multe persoane, cărora dorim să le mulțumim. Întreaga echipă Propark a fost clar locomotiva acestei desfășurări de forțe, la care s-au alăturat partenerii din proiect: Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, Parcul Național Călimani, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului”. ”De asemenea, vrem să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și au făcut din aceste proiecte, destul de provocatoare, trăiri frumoase și realități memorabile.”, a mai adăugat Roxana Iordăchescu.

Articolul precedentClubul Sportiv din Bălan are nevoie de sponsori pentru a supravieţui
Articolul următorVIDEO O victorie şi o înfrângere pentru echipele harghitele în Erste Liga