Papa Francisc a subliniat de mai multe ori în alocuțiunile sale, sau prin enciclica Laudato si’educația pentru „alianța dintre omenire și mediul înconjurător”, importanța „evitării folosirii plasticului și hârtiei, folosirea responsabilă a apei, colectarea selectivă a deșeurilor, a cumpăra alimentele în mod rezonabil, a avea grijă de vietăți, utilizarea transportului în comun, plantarea de arbori, folosirea responsabilă a energiei electrice…”.

În conformitate cu această precizare, Uniunea Composesoratelor din Bazinul Ciuc, cea mai mare asociație a composesoratelor din bazinul Ciuc, organizează programul de plantare de arbori cu ocazia vizitei Papei Francisc la Șumuleu Ciuc, fiind un dar simbolic față de responsabilitatea și sensibilitatea Sfântului Părinte pentru natură. Anul acesta composesoratele vor planta 646 de mii de puieți pe 122 ha de teren. Considerăm că Papa Francisc va aprecia darul nostru, comportamentul responsabil față de mediul înconjurător și faptul că ne folosim de resursele avute la dispoziție, gândindu-ne la generațiile viitoare, străduindu-ne „să fim apărătorii lumii și nu jefuitorii, misionarii frumosului și nu ai poluării și distrugerii!”(Papa Francisc: Rugăciune pentru pământ)

Am dori ca înainte de sosirea Sfântului Părinte, fiecare comunitate parohială să planteze un brad sau alt arbore, în curtea bisericii sau a parohiei sau într-un alt loc potrivit.

Să se facă acest lucru în lumina învățăturii Sfântului Părinte legată de protecția mediului înconjurător. Să încurajăm credincioșii adunați la plantarea copacului cu o scurtă predică sau cu citirea unei părți din enciclica Laudato Si, să fim mai umani cu lumea creată. Arborele plantat să ne aducă aminte de vizita papei Francisc și de învățătura sa.

Articolul precedentViceprimarul comunei Sânmartin dus la audieri pentru incindentul din cimitirul din Valea Uzului
Articolul următorAu început din nou problemele cu urşii, la Lacul Sfânta Ana