Candidatul PNL pe prima poziţie pentru europarlamentare, Rareş Bogdan, a declarat că timp de 24 de ani toate guvernele României au fost construite în jurul UDMR, iar unii lideri ai acestei formaţiuni i-au abandonat pe locuitorii din Covasna şi Harghita.

„Cu respect maxim vă spun că toate guvernele României au fost construite în jurul UDMR. UDMR a fost la putere timp de 24 de ani, în afara Patrulaterului Roşu şi a încă două-trei momente, au fost la putere (…) Cei de acolo trebuie să se uite extrem de bine, şi Consiliul Naţional Secuiesc, la liderii UDMR care au fost în guvern. Pentru că nu eu am fost ministru nici la Mediu, nici la Lucrări Publice, ci domnul Borbely Laszlo. De asemenea, domnul Korodi a fost ministru, nu Rareş Bogdan, ca să poată să reproşeze că nu a trimis bani. Aici e o problemă de bătălie pe care aceşti lideri ar trebui să o dea pentru comunităţile lor. Aici e vorba de modul în care aceşti oameni ar trebui să se bată pentru a creşte nivelul de trai şi de atragere a banilor atât de la Bucureşti, cât şi a banilor europeni, pentru comunităţile lor. Au abandonat propriile comunităţi (…) Exact ce se întâmplă, ce face Dragnea cu cei din Teleorman, sau din Giurgiu, sau din Buzău, sau Mitică Buzatu cu cei din Vaslui, fac unii lideri ai UDMR cu cei din Covasna şi din Harghita. Îşi bat joc de proprii lor conaţionali”, a spus candidatul PNL, conform Agerpres.

El a adăugat că România este un exemplu de toleranţă etnică şi religioasă la nivel european, dacă va ajunge în Parlamentul European nu va susţine iniţiativele cetăţeneşti la nivel european înaintate de UDMR şi Consiliul Naţional Secuiesc, întrucât „enclavizările nu au dus decât la sărăcie şi la izolare”.

„România este campioană la respectarea drepturilor minorităţilor. Uitaţi-vă cât de ciudată e lumea, să acuzi lucruri absolut ireale, în momentul în care tu ai la conducerea ţării un om care e dublu minoritar. Vă daţi seama cât de tolerantă şi de deschisă, cât de europeană este această naţiune, încât să aleagă un lutheran, o religie minoritară, şi un etnic german la conducerea unei ţări, asta înseamnă spiritul european veritabil, tolerant, deschis al acestui popor”, a afirmat Rareş Bogdan.

Candidatul liberal a mai susţinut că toate aceste iniţiative ale organizaţiile maghiare din Transilvania sunt doar „ambiţiile unor politicieni care încearcă să manipuleze şi să-şi bată joc de buna credinţă a unor oameni”

Articolul precedentImperial Wet conduce clasamentul în play-off-ul Ligii întâi la futsal
Articolul următorS-a aprobat bugetul municipiului Miercurea Ciuc