Vreau să încep acest editorial prin a vă ura tuturor, dar mai ales celor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, un sincer La mulți ani! Să vă fie zilele senine și în pace, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze cu lideri cărora să le pese de dumneavoasrtă, dar și de viitorul acestei țări minunate. Fie ca Sfântul Arhanghel Mihail, mai marele oștilor îngerești, să vă apere cu sabia sa de foc împotriva tuturor răutăților. Iar Sfântul Arhanghel Gavril să vă fie vestitorul celor bune și al păcii. Căci de aceasta avem cu toții nevoie acum, în aceste vremuri în care se setează coordonatele unui nou curs pentru întreaga omenire.

Șeful ONU a lansat cel mai crunt avertisment: ne îndreptăm spre o climă de iad, acum este momentul să decidem dacă oprim bătălia dintre noi și ne concentrăm la salvarea planetei, singura noastră casă. Omenirea decide dacă alege să coopereze sau piere. Poate părea forțat, cu război și crize suprapuse, să discutăm despre aceste aspecte, dar ne privesc pe noi toți. Chiar și președintele Klaus Iohannis a vorbit despre seceta extremă cu care se confruntă România și a tras un semnal de alarmă, subliniind că trăim momente cruciale. Depide doar de noi cum vom învăța să punem capăt luptelor de orgolii care ne divizează de milenii. Să nu punem hotar iubirii dintre noi și să înțelegem că destinul colectiv depinde de fiecare individ în parte.

Vedem că peste ocean sunt tensiuni uriașe pentru că sunt alegeri cruciale în Statele Unite. Americanii votează pentru reprezentanții din Congres, iar republicanii au anunțat că în cazul în care vor câștiga nu vor mai ajuta Kievul cu finanțare, ceea ce ar simplifica planul lui Putin de a se învecina cu România. Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, opoziția republicană are șanse mari de a obține în plus chiar și 20 de locuri în camera inferioară, suficient pentru a obține o majoritate. Acesta ar putea fi semnalul pentru revenirea la putere a lui Donald Trump, chiar dacă Joe Biden și-a anunțat dorința de a candida din nou în 2024. Intenția sa a creat un puternic seism în tabăra democraților, mulți nu și-l mai doresc la putere încă un mandat, mai ales din cauza vârstei sale înaintate, dar și a lipsei de popularitate.

Orice decizie, oricât de neimportantă ni s-ar părea, poate contribui decisiv la salvarea sau la condamnarea noastră. Dacă politicienii par să nu înțeleagă, tot mai multe voci din rândul generației tinere se fac auzite. Un sondaj recent arată că peste 50% dintre români sunt dezamăgiți de politicieni și de deciziile lor. Peste 50% dintre români vor ca România să își vadă de interesele proprii, oamenii vor o României Suverană.

A venit vremea să ne întoarcem la origini, la rădăcinile ancestrale care ne leagă de acest pământ pe care trăim cu toții, în curând aproape 8 miliarde de suflete. Trebuie să înțelegem că resursele sunt limitate, iar unele sunt aproape de a se epuiza. Primul pas spre a crea o lume mai bune este acelea de a stinge flăcările care mistuie Ucraina, dar și alte colțuri ale planetei și care riscă să se unească într-un incendiu planetar ce nu mai poate fi oprit. Dar pentru asta trebuie să îi facem pe bogații lumii, adică elita aceea de 1% ce deține 90% sau poate mai mult din avuții că trebuie să împartă și celor mulți. Ipocrizia lor este fără limite. Cei bogați ne învață cum să economisim și să trăim simplu. Datele unui studiu recent efectuat în Marea Britanie arată o diferență uriașă între „elita poluatoare”, al cărei stil de viață alimentează puternic criza climatică, iar majoritatea oamenilor, chiar și în țările dezvoltate, poluează mai puțin. Pentru ca cei cu venituri mici să producă la fel de mult dixoid de carbon pe cât produc cei mai avuți în doar 12 luni ar fi nevoie de 26 de ani. Tot mai multe cercetări sugerează existența acestei „elite poluatoare”, al cărei stil de viață luxos are prea puține lucruri în comun cu cel al oamenilor cu venituri medii sau mici. Acest lucru este valabil și în țări dezvoltate, dar și în cele în curs de dezvoltare. Bogații lumii sunt responsabili de cantități mari de emisii de carbon. Zborurile frecvente, mașinile de lux, deținerea mai multor case în proprietate și călătoria între ele, dar și consumul unei diete bogate în carne și produse de import reprezintă principalele motive pentru care amprenta de carbon a miliardarilor este mai mare decât cea a celor cu venituri mai mici. Cei din urmă tind să stea aproape de casă, să dețină locuințe mai mici și să folosească transportul public.

Este valabil și pentru România. Elitele trăiesc în huzur, consumă alimente la care poporul doar visează și fac risipă uriașă. Noi luptăm pentru supraviețuire iar ei nu opresc nici acum scandalul pe banii noștri. Războiul privind procentul de majorare al pensiilor continuă și azi, fără vreun efect vizibil în buzunarele vârstnicilor. Premierul Nicolae Ciucă spune că PNL propune o majorare de 15 la sută, în timp ce PSD vorbește despre maximum 12 la sută. Mai mult, aflat în postura ingrata de a-și asuma povara guvernării, PSD aruncă pe piață și o propunere-bombă: niciun român nu va avea un venit mai mic de 4.000 de lei, într-o lună. Este un nou ajutor pe care vrea să îl acorde partidul lui Ciolacu. Astfel, fiecare român, indiferent dacă e pensionar sau salariat va primi, într-o lună, diferența până la această sumă. Permiteți-mi să am rezerve serioase privind acest proiect, stimați aleși! Și acum sunt o mulțime de români cărora nici cardul sărăciei, cel de 250 de lei lunar, nu l-ați livrat.

Potrivit documentelor oficiale publicate azi de BNR, explozia prețurilor se va domoli abia din prima parte a anului 2024. Până atunci, noi ce vom face? Asta pentru că urmează cel mai scump post al Crăciunului, cele mai scumpe Sărbători și cele mai mari rate. Nu o spunem noi, ci o arată calculele specialiștilor. Dar nu este singurul punct pe care aleșii puterii nu reușesc să bată palma. Coaliția nu are nicio soluție concretă nici pentru facturile uriașe la energie. Liberalii sunt de acord cu o piață semireglementată și cu păstrarea plafoanelor pentru consumatorii vulnerabili, așa cum susține și PSD. Nici acum nu se știe însă dacă pe viitor se va lua în calcul consumul sau venitul celor care ar urma să beneficieze de ajutorul statului. Iar în timp ce doi se ceartă, al treilea pierde și al patrulea câștigă. Pe minus iese poporul, evident. Pe plus, rechinii care ne fură fără vreun fel de remușcare, fiind acoperiți de legi incomplete și strâmb croite.

După temperarea inflației din ultimele două luni, galopul prețurilor pornește iar. Astfel, Consiliul de Administrație al BNR a decis să majoreze pentru a opta oară în acest an dobânda-cheie. Această decizie va duce automat la creșterea dobânzilor la credite și îi aruncă pe români, cu un pas mai aproape de a dormi sub cerul liber. Riscăm falimentul personal și național, iar cârmuitorii nu se pun nici măcar acum de acord în privința unor soluții care să ne scoată din criză.

Ce ne mai rămâne, dragilor? Durerea, supărarea, agonia, tragedia sufletească sunt consecințele căderii omului care se datorează egoismului. Înfumurările nasc în suflete mâhnirea, în timp ce starea lui fiziologică este bucuria. În aceste vremuri cumplite nu mai găsim un om bucuros, ceea ce înseamnă că nu mai suntem echilibrați sufletește. Supărarea este o boală înfricoșătoare care biciuiește întrega lume. Azi trăim poate cel mai mare chin al omenirii și cea mai mare dramă, după multă vreme de liniște și pace.

Din fire sunt o luptătoare, nu renunț la ceea ce îmi doresc indiferent de câte piedici primesc, câte lovituri sau blocaje întâlnesc pe drum! Mai ales acum după ce am văzut cu toții sondajul clar care ne arată ca peste 50%din romani își doresc suveranitatea nu am să renunț la visul meu de a face România suverana umăr în umăr și spate în spate cu voi toți cei care v-ați săturat să se ia decizii anti românești să fiți forțați să renunțați la ce aveți aici acasă pentru a le face dușmanilor prada mai ușoară! Vânătorii sunt pe poziție și sunt cuminți ca să nu sperie vânatul, dar noi știm că sunt cu ochii pe noi și vom pica victime sigure dacă vor reuși și ne vor speria, dezbina, învrăjbi!

Vă mulțumesc tuturor celor care iubiți România, celor care luptați din greu să reconstruiți țara, să lăsați ceva bun în urma voastră și ceva în sufletul meu îmi spune că următorul sondaj ne va arată un număr si mai mare de suveraniști ceea ce înseamnă ca putem avea o șansă reală să ne salvam țara și pe noi înșine punând ștampila pe oameni politici patrioți nu hoti, conduși din interior de popor și nu din exterior de lăcomia bogățiilor lumii.

Cred că se va termina și cu progresismul, neomarxismul și această maladie a ideologiei care ne sufocă, ne intoxică societatea, ne obligă să fim bolnavi ca ei, să fim o marfă vandabilă nu oameni demni. Să ne rugăm mai mult la bunul Dumnezeu zi de zi și noapte de noapte să ne deschidă ochii, să fim conștienți de alegerile noastre pentru noi și familia noastră căci istoria ateismului dovedește că ori de câte ori secularismul deține temporar puterea devine o ruletă rusească, arma letala umanității! Credința, religia ne asigură dezvoltarea armonioasă și viitorul în lumină! Ideologia, lupta progresiștilor lumii și a celor bine infiltrați și la noi inclusiv în PNL uitați-vă la ministrul educației care numai liberală nu este intenționează să reseteze valorile, să le întoarcă cu susul în jos, dar îi transmit doamnei ministru că părinții copiilor din România nu își doresc asta pentru copiii lor, nu mai terorizați poporul cu ideologia totalitară care ucide! Să luptăm pentru familia tradițională, pentru respect, pentru iubire, pentru unitate și să dărâmăm gardurile orgoliilor dintre noi. Suntem responsabili să oferim celor fragili încă dependenți de noi copiilor și nepoților noștri și o variantă frumoasă, o alternativă sănătoasă, firească, autentică, înțeleaptă și românească! Suntem români! Să spunem asta cu mândrie! Noi Toți formăm Biserica, cei care ne-am botezat, ne-am cununat suntem obligați să apărăm valorile noastre care ne reprezintă, ne definesc ca popor. Dragii mei, așa cum ne învață arhimandritul Emilianos Simonopetritul, lipsa bucuriei înseamnă lipsa lui Dumnezeu, în timp ce bucuria este dovada prezenței Lui. Dacă cineva se desfătează de cele vremelnice, se bucură de plăceri, de cele trecătoare și deșarte, acesta poate are o oarecare plăcere, oarecare mulțumire, dar în realitate dacă cineva ia aminte, va vedea că în viața lui există necaz și strâmtorare, cum spune Scriptura „necaz și strâmtorare peste tot sufletul omului care săvârșește răul. Nu este cu putință să existe bucurie, acolo unde este călcarea poruncii lui Dumnezeu, după cum este cu neputință să existe mâhnire în aplicarea legii lui Dumnezeu”. Să ne apropiem iar de sfânta credință. Este tot ce ne-a mai rămas în aceste clipe de mare încercare! Sunt Alexandra Păcuraru! Vă invit să facem împreună România suverană! 

 

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorÎn această dimineață sunt semnalate condiții de ceață în mai multe zone