Mulți români care lucrează în străinătate nu știu că pot beneficia de alocația europeană pentru creșterea copiilor, care este semnificativ mai mare decât cea din România. Este vorba de sume ce pot varia între 100 și 160 de euro, iar pentru a le obține este suficientă depunerea unui formular la Agenția Națională pentru Prestații Sociale.

 

Toți românii care lucrează legal în străinătate și au reședința pe teritoriul unei țări europene au acces la această alocație europeană, care de fapt e o prestație de tip familial, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision, la un post TV.

Este vorba de formularul E411 pentru obținerea alocației, care are același regim ca și alocațiile din sistemul românesc. Mai mult, se poate obține și retroactiv, mergând pe un termen de 1 până la 3 ani. 

 

În prezent, potrivit sursei citate, cam 3% dintre românii aflați pe teritoriul Uniunii Europene obțin acest tip de alocație, cea mai mare probelmă fiind lipsa de informare și popularizare din partea autorităților române.

 
Articolul precedentScandal URIAȘ la sediul PNL! ZECI de protestatari cer demisia premierului Florin Cîțu
Articolul următorBitcoin reaprinde imaginația investitorilor. A atins cel mai mare nivel din ultimele 3 luni și crește