O parte dintre liderii Partidului Civic Maghiar (PCM) i-au solicitat preşedintelui János Mezei să demisioneze. Potrivit semnatarilor scrisorii deschise transmise, agenţiei ungare de presă MTI, neîncrederea faţă de preşedintele János Mezei „este vizibilă atât în majoritatea organizaţiilor de partid, cât şi în percepţia publică asupra partidului”.

În opinia acestora, de la alegerea sa încoace, preşedintele nu a reuşit să vină cu un nou program sau o nouă direcţie politică, mai mult decât atât, a pus în pericol şi realizările de până acum ale PCM.

Grupul “celor îngrijoraţi pentru viitorul Partidului Civil Maghiar” critică, în primul rând, politica “de divizare şi de excludere” a lui János Mezei, menţionând că politica de excludere a fost un eşec, întrucât în Consiliul Naţional de Conducere al partidului, preşedintele a rămas singur cu propunerile sale de excluderi.

Scrisoarea deschisă a fost semnată, printre altele, de un vicepreşedinte de partid, Csaba Simon, de preşedintele Consiliul Naţional de Conducere, István Pethő, de doi deputaţi: Zsolt Biró (fostul preşedinte al partidului) şi József Kulcsár Terza, de patru preşedinţi de organizaţii judeţene: Covasna, Harghita, Cluj şi Maramureş, respectiv cinci dintre primarii aleşi sub egida PCM: edilii din Odorheiu Secuiesc, Ciceu, Malnaş, Ghelinţa şi Zăbala, respectiv, alte personalităţi marcante ale partidului, evz.ro.
Articolul precedent26 de mesaje Ro-Alert transmise de ISU Harghita în acest an
Articolul următorImperial WET, debut cu înfrângere în Main Round-ul UEFA Futsal Champions League