Directorul Salinei Praid, Zoltán Seprődi, a declarat, că în urma contractului încheiat cu CNAIR, trebuie livrată, în această iarnă, o cantitate de peste 50.000 tone de sare.

Prima comandă, de 3500 de tone, este onorată în această săptămână.

‘Prima comandă din contractul cu CNAIR o avem în această săptămână, de 3.500 de tone. Deja am livrat 1.500 de tone de sare, zilnic livrăm aproximativ 500 de tone’, a explicat Zoltán Seprődi.

El a precizat că există şi alte solicitări venite din partea autorităţilor judeţene şi locale din Harghita, Covasna şi Mureş, care însumează o cantitate de circa 12.000 tone de sare pentru întreg sezonul de iarnă.

Deocamdată, producţia nu este la capacitate maximă, salina dispunând şi de un stoc de 20.000 tone de sare şi fiind pregătită să livreze şi dacă vor exista comenzi suplimentare, a arătat sursa citată.

Zoltán Seprődi a precizat că, odata cu reluarea producţiei de sare pentru drumuri, a fost pusă în funcţiune şi instalaţia performantă de măcinare şi sortare a sării, în valoare de un milion de euro, achiziţionată de Salina Praid în această primăvară.

Noul sistem este unul automatizat, dispune de staţie de măcinare şi sortare, de sistem de desprăfuire şi, în cazul sării pentru drumuri, are posibilitatea tratării acesteia cu antiaglomerant.

Tot procesul de măcinare, sortare şi preparare a sării s-a mutat în subteran şi a fost rezolvată o problemă de mediu, întrucât vechea instalaţie de la suprafaţă producea, în timpul funcţionării, foarte mult praf de sare, transmite Agerpres.

Articolul precedentUrgențele de la Spitalul Județean Miercurea Ciuc se renovează cu fonduri de la guvern
Articolul următorAccident grav la Corund