Un bărbat din Sărmaş a fost oprit cu focuri de armă pentru că a fugit cu maşina de poliţişti. Cel în cauză a fost reţinut de poliţişti pe 24 de ore, pentru conducere fără permis, conducerea unui autoturism neînmatriculat şi conducere sub influenţa alcoolului, după o urmărire în care au fost trase 5 focuri de armă.

În seara zilei de 27 noiembrie, la ora 21:45, în baza unei ordonanțe de reţinere, emisă de poliţişti şi aprobată de prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Toplița, un bărbat de 46 de ani, din comuna Sărmaş, a fost escortat în municipiul reşedinţă de judeţ şi depus la Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

În fapt, în jurul orei 13:50, un poliţist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Topliţa, în patrulă mixtă cu un jandarm, a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism.

În prima fază conducătorul auto a oprit, însă după ce i-au fost solicitate documentele pentru control, acesta a demarat în trombă, încercând să se facă pierdut pe strada Măgura.

După ce a făcut o eschivă bruscă spre a nu fi acroşat, poliţistul a tras un foc de avertisment în aer cu armamentul din dotare, după care a mai executat 4 focuri de armă asupra autoturismului, apoi a trecut la urmărirea acestuia.

Conducătorul auto urmărit, recunoscut de poliţist în persoana unui bărbat de 46 de ani, din comuna Sărmaş, a oprit în curtea unui imobil abandonat, a luat numerele de înmatriculare de pe autoturism şi a fugit cu ele peste câmp, încercând să scape.

Prins în scurt timp, s-a stabilit că cel în cauză are anulat dreptul de a conduce autovehicule, iar numărul de înmatriculare folosit este atribuit unui alt autoturism.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei pentru cercetări, unde a fost testat şi cu aparatul etilotest, care a indicat 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, în jurul orei 21:45, faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii pe 24 de ore, urmând ca la data de 29.11.2019, acesta să fie prezentat Instanţei, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Toplița