Un bărbat din Sărmaş a fost oprit cu focuri de armă pentru că a fugit cu maşina de poliţişti. Cel în cauză a fost reţinut de poliţişti pe 24 de ore, pentru conducere fără permis, conducerea unui autoturism neînmatriculat şi conducere sub influenţa alcoolului, după o urmărire în care au fost trase 5 focuri de armă.

În seara zilei de 27 noiembrie, la ora 21:45, în baza unei ordonanțe de reţinere, emisă de poliţişti şi aprobată de prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Toplița, un bărbat de 46 de ani, din comuna Sărmaş, a fost escortat în municipiul reşedinţă de judeţ şi depus la Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

În fapt, în jurul orei 13:50, un poliţist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Topliţa, în patrulă mixtă cu un jandarm, a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism.

În prima fază conducătorul auto a oprit, însă după ce i-au fost solicitate documentele pentru control, acesta a demarat în trombă, încercând să se facă pierdut pe strada Măgura.

După ce a făcut o eschivă bruscă spre a nu fi acroşat, poliţistul a tras un foc de avertisment în aer cu armamentul din dotare, după care a mai executat 4 focuri de armă asupra autoturismului, apoi a trecut la urmărirea acestuia.

Conducătorul auto urmărit, recunoscut de poliţist în persoana unui bărbat de 46 de ani, din comuna Sărmaş, a oprit în curtea unui imobil abandonat, a luat numerele de înmatriculare de pe autoturism şi a fugit cu ele peste câmp, încercând să scape.

Prins în scurt timp, s-a stabilit că cel în cauză are anulat dreptul de a conduce autovehicule, iar numărul de înmatriculare folosit este atribuit unui alt autoturism.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei pentru cercetări, unde a fost testat şi cu aparatul etilotest, care a indicat 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, în jurul orei 21:45, faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii pe 24 de ore, urmând ca la data de 29.11.2019, acesta să fie prezentat Instanţei, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Toplița

Articolul precedentRealitatea Plus, emisiune maraton de 1 Decembrie fără politicieni și multe surprize
Articolul următorÎncă două transporturi de lemn furat în Harghita