Se caută firmă care să refacă lucrările de reabilitare a drumului între localitățile Firtnănuș și Atid, respectiv să construiască trei poduri.

Va fi publicat în zilele care urmează pe pagina Consiliului Județean Harghita destinată achizițiilor publice, anunțul de organizare a licitației publice pentru executarea lucrărilor de reabilitare a drumului județean 135, pe porțiunea cuprinsă între localitatea Atid și ramificația către localitatea Firtănuș. Refacerea celor trei poduri după inundațiile care au avut loc anul trecut, respectiv construirea de ziduri de susținere și refacerea terasamentului se ridică la valoarea de 2,3 milioane, fără TVA.

„Lucrările demarate în această zonă a județului vor fi continuate, respectiv vor fi demarate altele noi în cursul acestui an. Am speranțe că vom semna cât mai curând contractele de execuție și astfel să demarăm din timp lucrările”, a afirmat Csaba Borboy, președintele consiliului județean.

În cadrul ședinței ordinare din luna martie a Consiliului Județean Harghita s-a adoptat o hotărâre de principiu conform căreia în cazul construcțiilor (drum, pod, trotuar, etc.) pentru executarea cărora s-au semnat deja contracte de execuție, se vor actualiza prețurile pentru ora de lucru la suma de 17,9 lei. După intrarea în vigoare a hotărârii de guvern cu privire la modificarea salariului minim antreprenorii care doresc creșterea prețurilor, motiv pentru care nu au reluat lucrările.

Articolul precedent S-a aprobat bugetul județului Harghita pe 2019. S-au dat bani pentru drumuri şi Spitalul Judeţean Miercurea Ciuc
Articolul următorTârg cu produse tradiţionale, dedicat Paştelui, în centrul oraşului Miercurea Ciuc