La sfârşitul săptămânii trecute, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate şi executate primele acţiuni cu noul aparat de tip DrugTest, în vederea depistării conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier prin consumul de droguri sau alte substanţe interzise.

Încă de la prima utilizare, aparatul a înregistrat două rezultate ce recomandă analize de laborator, în vederea stabilirii cu exactitate a tipului de substanţe psihoactive consumate şi a concentraţiei acestora, în cazul a tot atâţia conducători auto.

Primul dintre aceştia, un bărbat de 44 de ani, din comuna Merești, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 132, pe raza oraşului Vlăhița.

În cel de-al doilea caz, conducătorul auto bănuit de consumul unor substanţe cu efect halucinogen este o femeie de 30 de ani, din municipiul Miercurea Ciuc, pe care poliţiştii au depistat-o în timp ce conducea un autovehicul, pe strada Libertății din localitatea sa de domiciliu.

Ambilor conducători auto li s-au recoltat probe biologice în vederea efectuării analizelor specifice de laborator, iar pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului ori a altor substanţe.

Articolul precedentUn urs a apărut la Șoimușu Mic
Articolul următorAu început înscrierile la Cupa Călimani la Alergare Montană