Poliţiştii harghiteni au întocmit 4 dosare penale joi, pentru infracţiuni în trafic. De la şoferi băuţi la volan, sub influenţa substanţelor interzise, şi până la persoane fără permis de conducere sau la volanul unor maşini neînmatriculate, toţi prinşi în trafic, pe drumurile publice din judeţ.

În jurul orei 17:25, o patrulă de poliţie a observat pe raza municipiul Miercurea Ciuc, un autoturism care circula strada Harom, fără să aibă montate plăcuţe cu numere de înmatriculare. La volan se afla un tânăr de 19 ani care nu avea nici permis de conducere. 

„La vederea autospecialei de poliţie conducătorul auto a oprit pe dreapta, moment în care s-a trecut la legitimarea acestuia, cel în cauză fiind identificat în persoana unui localnic de 19 ani. Tânărul a recunoscut că nu posedă permis de conducere, aspect confirmat prin verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, care au relevat şi faptul că autoturismul respectiv nu este înmatriculat, fiind radiat din circulaţie la data de 07.03.2020”, transmite IPJ Harghita.

Tot joi, în jurul orei 18:40, un tânăr de 18 ani din comuna Ocland a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal din satul Teleac, deşi nu deţine permis de conducere.

În ambele cauze oamenii legii au întocmit dosare penale.

Alcool şi droguri la Feliceni

Alţi doi harghiteni au fost prinşi în trafic joi seara, unul sub influenţa băuturilor alcoolice, altul sub influenţa substanţelor interzise, ambii pe raza comunei Feliceni. 

„În jurul orei 22:10, un bărbat de 60 de ani, din municipiul Odorheiu Secuiesc, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 137, în comuna Feliceni, având 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Anterior acestei constatări, puţin după ora 18:00, tot pe raza comunei Feliceni, poliţiştii au identificat un bărbat de 41 de ani, din comuna Mugeni, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 137, având suspiciunea că acesta ar fi consumat băuturi alcoolice. Acest aspect nu s-a confirmat, însă în cazul său analizorul de droguri a indicat că se recomandă analize de laborator pentru consum de substanţe interzise”, precizează reprezentanţii IPJ Harghita.

Ambilor conducători auto li s-au recoltat probe biologice, iar pe numele lor au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Articolul precedentÎncă 7 harghiteni testaţi pozitiv pentru Covid-19, bilanţul ajunge la 160. Mesajul autorităţilor
Articolul următorHarghitean amendat cu 5.000 de lei pentru transport ilegal de lemne