„Este necesară asigurarea condițiilor speciale pentru ca la spitalul județean din Miercurea Ciuc să poată fi instalat aparatul de rezonanță magnetică (RMN) și pacienții să nu trebuiască să meargă în altă localitate pentru efectuarea acestui examen medical”, a afirmat Csaba Borboly în debutul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Harghita care a avut loc în data de 3 septembrie.

Spitalul județean a primit de la guvern o finanțare în valoare de 31 milioane de lei pentru achiziționarea acestui aparat, însă pentru ca să poată fi pus în funcțiune este necesară efectuarea de lucrări de întărire a structurii clădirii unde urmează a fi amplasat acest aparat. În acest sens, Consiliul Județean Harghita a alocat 357 mii lei.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare s-a aflat și proiectul de hotărâre care face referire aprobarea studiului de fezabilitate pentru lucrările de reabilitare a școlii speciale de Ocland. Agenția de Dezvoltare Regională Centru urmează să lanseze unu nou concurs de proiecte, astfel lucrările de reabilitare vor putea fi implementate din bani europeni.

Articolul precedentPetrolul Ploiești- Csikszereda Miercurea Ciuc a fost amânat din cauza meciului naţionalei
Articolul următorUn șofer băut a fugit de polițiști, după ce aceștia i-au făcut semn să oprească