Studiile demonstrează că, într-adevăr, proprietarii de câini tind să trăiască mai mult decât cei care nu dețin. Mai mult, cercetările arată că cei care au astfel de animale de companie își revin mai repede în urmă evenimentelor majore de sănătate.

 

Recuperarea în urmă accidentelor

Studiile în domeniu relevă faptul că proprietarii de câini se recuperează mai repede în urmă unui eveniment major de sănătate, precum un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Pe tot procesul recuperării, câinele tău va fi acolo, întotdeauna loial. Este un gând reconfortant.

Mai mult, proprietarii de câini sunt mai puțîn predispuși să moară din cauza unui atac de cord sau din cauza unui accident vascular cerebral, în comparație cu cei care nu trăiesc alături de câini.

Un stil de viață mai activ

 

Viață alături de câini te ajută să fii mai activ, să desfășori mai multe activități pe parcursul zilei și să petreci mai mult timp în aer liber. Astfel, ajungi să faci mai multă mișcare și îți este mai ușor să te menții în formă. Câinele tău te va împinge să ieșiți la plimbare și să va bucurați de vremea frumoasă. Iar în zilele răcoroase, va veți juca împreună, bucurându-va de confortul propriei locuințe.

Stilul de viață activ și interacțiunea cu amicul tău patruped îți va stimula producția de „hormoni ai fericirii”, precum oxitocina, serotonină și dopamină. Nivelul tău de stres va fi mai scăzut și vei avea un sentiment de bunăstare. Vei ajunge, la rândul tău, să iubești ieșirile alături de câinele tău și să îți găsești liniștea în acestea.

Gestionarea anxietății

 

Câinele te va ajută în gestionarea anxietății. Atunci când ai un cel mai bun prieten atât de loial, îți va fi mai ușor să faci lucruri noi. Dacă alegi să mergi într-un loc nou, câinele tău va fi fericit să vină cu ține. Acest lucru te va ajută să te eliberezi de stres și de emoții negative. Este întotdeauna plăcut să știi că, oricât de grea a fost ziua ta, cineva drag te va aștepta fericit acasă, gata să petreacă timp cu ține.

Concluzia

Oamenii de știință subliniază că proprietarii de câini tind să trăiască mai mult decât cei care nu dețîn câini. Proprietarii de câini au o reducere de 24% a riscului de a muri din orice cauza. Iar stilul de viață activ este cu atât mai benefic pentru persoanele cardiace.

Articolul precedentȘampon retras de pe rafturi pentru că avea substanțe cancerigene – Pericol pentru populație
Articolul următorLista produselor care s-au scumpit cel mai mult în ultimul an – Românii trebuie să scoata chiar și cu 60% mai mulți bani din buzunar