60 de tineri cu dizabilităţi, beneficiari ai sistemului de asistenţă socială al DGASPC Sector 2, au petrecut o săptămână la munte, în staţiunea Praid din judeţul Harghita.

Primăria Sectorului 2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, a organizat, în perioada 12-19 septembrie 2019, o tabără în staţiunea Praid din judeţul Harghita pentru 60 de tineri cu dizabilităţi din sistemul de asistenţă socială. Tabăra organizată la Praid completează seria acţiunilor cu scop recreativ iniţiate anul acesta de Primăria Sectorului 2 pentru copiii şi tinerii aflaţi în grija DGASPC Sector 2.

„Primăria Sectorului 2, prin DGASPC Sector 2, organizează an de an tabere pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi din sistemul de protecţie socială. Astfel de experienţe sunt mai mult decât binevenite pentru aceşti tineri care au dreptul la o viaţă normală, în ciuda greutăţilor cu care se confruntă. Ne bucurăm de fiecare dată când putem aduce o rază de speranţă şi un zâmbet pe chipurile lor, deoarece ei merită toată atenţia şi grija noastră”, a declarat Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 2.

Cei 60 de tineri care s-au bucurat de tabăra de la Praid provin de la centrele de recuperare neuropsihiatrică CRRN nr.1 şi CRRN nr.2 şi din locuinţele protejate pentru adulţi cu handicap neuropsihiatric aflate în subordinea DGASPC Sector 2.

Programul taberei a inclus drumeţii pe munte, vizită la Salina Praid, activităţi de socializare, excursii tematice în împrejurimile staţiunii Praid şi jocuri interactive. Tinerii au participat, de asemenea, la o serie de programe recreative cu scopul de a-şi dezvolta abilităţile sociale şi abilităţile de comunicare. Tabăra de la Praid s-a dovedit un bun prilej pentru tinerii aflaţi în grija DGASPC Sector 2 de a-şi exersa autonomia şi independenţa şi de a demonstra că, în ciuda greutăţilor la care i-a supus viaţa, au puterea să zâmbească în faţa experienţelor frumoase.

Pe parcursul celor şapte zile de tabără, tinerii din sistemul de asistenţă socială au fost însoţiţi de personal de specialitate din cadrul centrelor rezidenţiale aflate în subordinea DGASPC Sector 2.

Articolul precedentPompierii harghiteni fac cursuri de alpinist de intervenție
Articolul următorUn autoturism a luat foc după ce un tânăr fără permis a intrat cu el într-un gard