Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc începe, de joi, testarea RT-PCR, la cerere, pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, după ce numărul solicitărilor în acest sens a crescut foarte mult.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERRES, preţul unui test va fi de 300 lei, testările urmând să fie realizate doar pe bază de programări.

„Răspunzând la solicitările în creştere, Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc introduce de joi, 16 iulie, testările RT-PCR la cerere. Testările se efectuează pe baza programărilor telefonice, zilnic între orele 10,30 şi 11,30. Programările se fac în fiecare zi, între orele 8,00 – 15,00 la numerele de telefon 0372 661 291 şi 0742 214 951. Preţul unui test este de 300 lei, taxa se plăteşte la caseria din holul clădirii principale a spitalului, zilnic, între orele 10,30 – 11,30. Cu chitanţa primită şi cartea de identitate, cei care vor să efectueze testul se vor prezenta la Biroul de informaţii din holul clădirii, unde se va completa o fişă pentru recoltare. De aici vor fi ghidaţi în locaţia recoltării probei”, se arată în comunicatul SJU Miercurea Ciuc.

Conform aceleiaşi surse, rezultatele sunt gata în seara fiecărei zile şi se trimit şi prin e-mail celor care doresc acest lucru.

De asemenea, rezultatele se ridică personal zilnic între orele 8,00 – 15,00 de la Biroul de informaţii al unităţii medicale.

Cei care doresc efectuarea a două teste sunt sfătuiţi să se programeze în acelaşi timp pentru amândouă testele.

„Rezultatul testelor se publică de către spital în limba română. Reamintim că în curtea spitalului şi în clădirea acesteia este obligatorie purtarea măştii de protecţie”, se mai arată în comunicatul de presă.

Articolul precedentCJ Harghita a dat 50.000 de lei pentru Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc
Articolul următor100% TU DECIZI! Maricel Popa, baronul PSD care taie și spânzură în Iași