Doisprezece elevi aflaţi în studiu la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, desfăşoară pe parcursul a patru luni, începând cu din data de 16 mai, un stagiu de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

Viitorii jandarmi au fost recrutați în anul 2018 de către specialiști din cadrul Serviciului de Resurse Umane al inspectoratului și și-au început studiile în luna februarie a acestui an.
Dincolo de aprofundarea noțiunilor teoretice, elevii vor deprinde la modul practic tainele muncii de jandarmerie, urmând a fi repartizați pentru această perioadă în cadrul structurilor teritoriale ale inspectoratului, respectiv subunitățile din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița.

Pentru a le veni în sprijin și pentru ai ajuta să vadă efectiv ce înseamnă misiunea unui jandarm, respectiv asigurarea și menținerea ordinii publice și paza obiectivelor, fiecare elev îşi va desfăşura activitatea împreună cu un jandarm cu experienţă, care le va fi tutore profesional pe toată perioada stagiului de practică, astfel încât, noţiunile teoretice să fie completate prin confruntarea cu situaţiile concrete întâlnite în teren.

În prima lor zi de activitate au fost primiți de către domnul colonel Iamandi Dan discuțiile purtate având pe lângă latura profesională și una umană. Pentru noi îmbucurător a fost faptul că fiecare și-a exprimat dorința de a reveni în județul Harghita. „Spor la învățat, da-ți tot ce e mai bun din voi, pentru ca la finalul studiilor să obțineți mediile ce vă vor permite să reveniți în cadrul Jandarmeriei Harghitene. ”

Stagiul de practică se va finaliza cu aprecierea fiecărui participant, prin acordarea unei note şi întocmirea unui raport de evaluare profesională.

Articolul precedentNou COD GALBEN de inundaţii, pe râurile din Harghita
Articolul următorApel pentru donatorii de sânge din Harghita. Este nevoie de sânge pentru a nu fi probleme la vizita Papei