350 de voluntari au strâns 6,5 tone de deșeuri, dintre care aproximativ 3 tone de plastic, în cadrul acțiunii de igienizare „Împreună curățăm Oltul”, organizate în parteneriat de Asociația MaiMultVerde și Fundația Comunitară Covasna, scrie revistabiz.ro

Ecologizarea s-a desfășurat pe tronsonul Bălan (la izvor) – Ilieni (jud. Covasna). La acțiune au participat 18 localități din județele Harghita și Covasna. Evenimentul a fost susținut de Administrația Bazinală de Apă Olt.

Acțiunea de ecologizare este o componentă a proiectului „Oltul cu apele curate”, desfășurat de Fundația Comunitară Covasna în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde. În cadrul acestui proiect a fost montată o barieră plutitoare în dreptul localității Sf. Gheorghe, la 100 de metri de punctul de vărsare al râului Debren în Olt, cu scopul de a opri și colecta deșeurile aduse de apă. În etapa următoare, cu sprijinul autorităților și poliției locale, vor fi amplasate panouri informative și camere video pe malurile Oltului, astfel încât persoanele care abandonează deșeuri în aceste zone vor fi identificate și amendate.

Proiectul „Oltul cu apele curate” este parte din programul multianual „Cu Apele Curate”, susținut de Lidl România, ce urmărește reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi

După doi ani de activități desfășurate majoritar în comunitățile dunărene, extinderea acestora pe afluenți a venit firesc, în ideea de prevenire a cantităților de deșeuri de plastic ce ajung în fluviu pe teritoriul țării noastre. Suntem entuziasmați de „adoptarea” Oltului în cadrul programului „Cu Apele Curate” și de gradul ridicat de implicare a voluntarilor, asociațiilor și autorităților locale. Dacă anul trecut amenajam plaja de la vărsarea Oltului în Dunăre, acum ecologizăm malurile chiar de la izvor, iar în 2022 ne propunem să activăm comunitățile de pe toată lungimea râului pentru a avea, a păstra și a ne bucura de ape cât mai curate”, a declarat Marta Popescu, manager program „Cu Apele Curate” în cadrul Asociației MaiMultVerde.

Articolul complet, AICI