Viscol și ninsoare pe mai multe drumuri naționale. În Moldova, pe Valea Prahovei și în centrul Transilvaniei, zăpada s-a depus pe șosea. Din cauza carosabilului umed, în județul Vaslui un tir s-a răsturnat pe marginea drumului. La munte este iarnă în toată regula, iar în munții Făgăraș riscul de avalanșă e ridicat, transmite Realitatea Plus. S-a înregistrat cod negru din cauza ninsorilor din ultimele 24 de ore.

Situație gravă în acest moment din cauza ninsorilor și a viscolului și în Botoșani. Trei mașini și chiar un utilaj de deszăpezire au rămas blocate în nămeți. Persoanele din autoturisme au fost salvate de pompieri și acum se intervine în zonă.

Turiștii care se află în aceste zile în cabanele sau pensiunile din munții Făgăraș au fost avertizați că riscul producerii avalanșelor este iminent. Cei care vor să schieze în zona Bâlea sunt sfătuiți să nu se aventureze. Peste 150 de centimetri măsoară stratul de zăpadă la Bâlea Lac.

Și șoferii au fost atenționați. Din cauza ninsorilor pe mai multe drumuri din țară se circulă îngreunat, chiar dacă drumarii curăță șoselele.

„Nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă. Traficul se desfășoară îngreunat pe mai multe artere din județele din Moldova, dar și mai multe județe din interiorul arcului carpatic. Vizibilitatea este redusă din cauza condițiilor meteorologice. Pe Valea Prahovei valorile de trafic sunt ridicate pe DN1 Ploiești- Brașov, pe raza stațiunilor montane de pe Valea Prahovei carosabilul fiind acolo umed. Astfel se circulă în coloană pe raza stațiunilor Predeal, Azuga, Bușteni și Sinaia pe ambele sensuri, dar și pe raza localității Comarnic, pe sesnsul de deplasare către Brașov fiind coloană în mișcare încă din localitatea Nistorești”, a declarat Alexandru Andronache de la centrul Infotrafic al Poliției Romane.

Din cauza condițiilor meteo și neadaptării vitezei la drum un tir plin cu citrice s-a răsturnat pe drumul european 581 între localitățile Bârlad și Crasna, în județul Vaslui.

Și în Suceava zăpada a creat probleme. Două mașini au derapat și au ajuns în șanț. Într-un dintre ele se afla un copil care a fost preluat de pompieri și a fost ținut în autoutilitară până când mașina părinților a fost scoasă din nămeți.

Mașină căzută într-o râpă de 50 de metri

Un șofer de 60 de ani din Craiova a căzut într-o râpă, cu tot cu mașină, aproape 50 de metri, în zona Dealul Negru, din Argeș.

La nici 3 zile de la cumplitul accident în care și-au pierdut viața două persoane și în care a fost implicat fostul ministru Daniel Chițoiu, un alt accident putea avea un final tragic. Într-o curbă din localitatea Cotmeana, șoferul a pierdut controlul volanului și a ieșit de pe șosea.

Mașina a căzut într-o râpă, apoi s-a răsturnat. Medicii sosiți la fața locului l-au scos pe bărbat dintre fiarele contorsionate și l-au transportat la Spitalul Județean de Urgență Argeș.

Vezi video www.realitatea.net

Articolul precedentViscol și ninsoare pe mai multe drumuri naționale
Articolul următorAproape 15.000 de articole pirotehnice confiscate de poliţiştii harghiteni