La data de 16.09.2019, în jurul orei 07:35, Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a fost sesizat despre faptul că, la gospodăria unei femei din municipiul Odorheiu Secuiesc s-a produs un incendiu, iar focul a fost pus intenționat.

La fața locului s-au deplasat imediat echipe de intervenție specializate în localizarea și stingerea incendiilor, prioritatea fiind mai întâi salvarea persoanelor aflate în pericol, iar mai apoi limitarea pagubelor.

Astfel, nu au fost înregistrate victime omenești, iar incendiul, care inițial a cuprins o căpiță de fân, după care s-a extins la două anexe gospodărești și la acoperișul casei de locuit, a fost lichidat de salvatori.

În urma primelor verificări efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat de 45 de ani, din orașul Cristuru Secuiesc, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a avut un conflict verbal cu proprietara imobilului în cauză, o femeie de 36 de ani, motiv pentru care ar fi dat foc unei căpiţe de fân aflată în curtea acesteia.

Ca urmare, au ars aproximativ 3 tone de fân, două anexe gospodăreşti și acoperişul casei de locuit în proporţie de circa 40%, prejudiciul cauzat ridicându-se la 45.000 de lei.

În aceste condiții, polițiștii au luat față de bărbatul de 45 de ani măsura reținerii pe 24 de ore, urmând ca, la data de 17.09.2019, acesta să fie prezentat procurorului, în vederea luării unei măsuri preventive, pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

Articolul precedentÎncă un incubator de afaceri în Odorheiu Secuiesc, făcut pe fonduri europene
Articolul următorO hoaţă a fost prinsă la mai bine de o lună după ce a furat dintr-o casă din Ocna de Jos