Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au reţinut trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă fără drept. Două dintre acestea din Topliţa, judeţul Harghita.

În data de 10 aprilie, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au efectuat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

La aceeaşi dată, în jurul orei 22.25, poliţiştii au procedat la oprirea unui autoturism, care se deplasa din direcţia fondului de vânătoare din apropierea localităţii Iclănzel înspre localitate, însă conducătorul autoturismului şi-a continuat deplasarea, fiind oprit ulterior la intrarea în localitate.

Poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului, ca fiind un bărbat, de 49 ani, precum şi o pasageră, de 50 ani, aflată în autoturismul condus de acesta, ambii din municipiul Topliţa, judeţul Harghita.

În urma activităţilor specifice, în interiorul autoturismului au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării un exemplar cerb lopătar, vânat în mod ilegal, o armă de vânătoare, de calibru 30-06, deţinută legal, precum şi mai multe cartuşe de diferite calibre.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au identificat pe fondul de vânătoare o a treia persoană, respectiv un bărbat, de 43 de ani, din comuna Iclănzel, bănuită de implicarea în activitatea infracţională.

Prejudiciul în cauză este estimat la peste 28.000 de lei.

La data de 11 aprilie, faţă de cele trei persoane a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă fără drept, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş.

Articolul precedentInstanţa a respins cererea de revizuire a sentinţei depusă de cei doi secui încarceraţi pentru terorism
Articolul următorFestivalul-Concurs de Teatru Școlar, din nou la Topliţa