Un bărbat din comuna Secuieni, judeţul Harghita, a fost reţinut în județul Alba şi plasat sub control judiciar, fiind cercetat pentru lipsire de libertate.

Potrivit anchetatorilor, în data de 3 aprilie, în timp ce se afla în Sebeș, harghiteanul a acostat un minor căruia i-a cerut să îl însoțească pentru a găsi o frizerie deschisă. Întrucât la data respectivă România încă se afla sub stare de urgență, iar frizeriile erau închise, bărbatul l-a luat pe copil şi au plecat împreună cu un taxi la Alba Iulia. De acolo, cei doi au luat un tren către Teiuş, la aproximativ 25 de km de Sebeș de unde l-a luat pe copil.

Culmea, cei doi ar fi fost chiar opriţi de echipaje de poliţie pentru verificări, însă au fost lăsaţi să plece întrucât oamenii legii nu au găsit nimic suspect. 

Bărbatul avea de gând să îl ducă pe copil într-o altă localitate, însă s-a răzgândit, iar în Gara Teiuş i-a luat telefonul minorului şi s-a urcat singur în tren.

Copilul a fost găsit de o persoană care a sunat la 112.

Propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud privind arestarea preventivă a bărbatului a fost respinsă duminică,  acesta fiind plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

„Judecătorul de Drepturi și Libertăți (…) respinge, ca neîntemeiată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, de arestare preventivă a inculpatului C.L.R., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, (…) dispune punerea în libertate a inculpatului (…) Dispune luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 18 mai 2020 şi până la data de 16 iulie 2020, inclusiv”, se arată în soluția Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

Conform sentinței, pe durata controlui judiciar, harghiteanul trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lui, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat.

În plus, acesta nu poate părăsi raza comunei Secuieni, judeţul Harghita, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; și nu poate comunica nici cu persoana vătămată, și nici cu martorii.

 

Articolul precedentBilanțul misiunilor pompierilor harghiteni din week-end: 31 de intervenții în situații de urgență
Articolul următorPrimăria Miercurea Ciuc spune „NU” cumpărăturilor peste măsură