Astăzi, la ora 05:23, Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita a fost solicitat prin intermediul serviciului de urgență 112 pentru a interveni la îndepărtarea unui urs din localitatea Păuleni Ciuc.

Apelul a fost făcut de către un bărbat, care a relatat faptul că un urs se află în apropierea casei sale, animalul omorându-i găinile din gospodărie și din câte se pare și niște oi din curtea unui vecin, după care s-ar fi retras într-un lan de porumb aflat la marginea localității.

La fața locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, ursul nu a mai fost găsit acolo și nici în lanul de porumb. Jandarmii au rămas în zonă până la ora 06:30, după care și-au continuat misiunea de patrulare.

În jurul orei 07:00 același bărbat a sunat din nou, spunând că ursul a reapărut în zonă. A fost trimis un alt echipaj de intervenție, care odată ajuns la fața locului a constatat că ursul nu se mai află în zonă, fiind plecat din apropierea caselor. A fost anunțat și paznicul de vânătoare din zonă, conlucrându-se strâns cu acesta.

Imediat după apariția ursului, a fost trimis un mesaj RO-ALERT în localitate, pentru a înstiința oamenii, iar ISU Harghita a trimis în zonă un echipaj SMURD.

Articolul precedentSărbătoare în weekend, la Topliţa
Articolul următorMesaj RO-ALERT în Sândominic, Lunca de Sus și Lunca de Jos