Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita a fost informat către ministrul mediului Gratiela Gavrilescu despre faptul că dacă se va solicita de către AJVPS Hubertus autorizația de extragere a ursului care a rănit mortal în cursul zilei de ieri în bărbat de 35 de ani, atunci aceasta va fi aprobată azi.

AJVPS Hubertus a mai solicitat extragerea exemplarului periculos, însă cererea nu a fost aprobată. Ministerul neagă că ar fi primit o astfel de solicitare.

„Solicitarea în cauză și refuzul despre care vorbim se regăsesc pe site-ul ministerului, însă se pare că au mai existat și alte situații. AJVPS Hubertus spune că în cursul zilei de luni va prezenta documentele în cauză prin care se refuză solicitările înaintate, respectiv ne asigură cu privire la faptul că în cursul zilei de azi va transmite solicitarea pentru extragerea exemplarului de urs care a atacat în cursul zilei de ieri un bărbat, în apropierea localității Crișeni” afirmă Borboly Csaba.

Conform site-ului ministerului mediului, în cursul anului 2017 AJVPS Hubertus a înaintat patru solicitări de extragere, dintre acestea două au fost refuzate și în alte două cazuri s-a decis relocarea exemplarelor de urs. Nu s-a aprobat nici o autorizație de extragere. În cursul anului trecut AJVPS Hubertus a înaintat o solicitare de extragere, și aceasta fiind refuzată, anunţă într-un comunicat de presă Consiliul judeţean Harghita.

„În situațiile de o asemenea gravitate ministerul nu ar trebui să se apere, ci să aibă o atitudine proactivă în vederea soluționării problemei. În continuare solicităm efectuarea unei anchete interne în cadrul ministerului care să verifice modul în care s-a acționat în cazul județului Harghita” a adăugat președintele Consiliului Județean.

Articolul precedentFOTO Un localnic din Bisericani a găsit un proiectil în grădină în timp ce îşi lucra pământul
Articolul următorAcțiune de proporții pregătită de Ungaria în timpul vizitei Papei Francisc