Șeful CNCAV, colonelul Valeriu Gheorghiță, se declară sceptic în privința loteriilor și altor stimulente în premii sau bani pentru vaccinare.

Gheorghiță a precizat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că de la sfârșitul lunii mai se observă o scădere progresivă a numărului persoanelor care au dorit să se vaccineze, pe fondul demotivării, urmare a evoluției epidemiologice bune.

El a spus, totodată, că de două săptămâni se înregistrează o tendință de creștere a cazurilor de COVID, mai ales în rândul persoanelor tinere, de sub 40 de ani, pentru că procentul celor vaccinați este mai mic și riscul expunerii este mai mare, datorită mobilității crescute.

Totuși, Valeriu Gheorghiță nu susține acordarea de stimulente pentru vaccinare.

„Personal sunt sceptic că aceste măsuri vor avea un impact semnificativ”, a afirmat șeful CNCAV, spunând că el dorește ca oamenii să aibă acces la informații pentru a înțelege beneficiile medicale ale vaccinării.

Autoritățile discută în această perioada diverse măsuri de stimulare a vaccinării, între care și acordarea de vouchere, tichete de masă și organizarea de tombole cu premii.

Articolul precedentNoua relaxare de la 1 august vine cu menținerea obligației de a purta masca în spațiile închise
Articolul următorO nouă ediţie a Cea1 Borsec Festival, în weekend