Poliţiştii au prins în flagrant un bărbat care încerca să înşele o tânără. Femeia era cât pe ce să îşi piardă banii după ce a văzut un anunţ şi a apelat numărul din el. Cel care a vrut să înşele femeia, a chemat-o la Cristuru Secuiesc, acolo unde voia să îi iaaproximativ 10.000 de lei.

La data de 01.10.2019, în jurul orelor 16:50, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vâlcele, judeţul Covasna, au fost sesizaţi prin plângere de către o femeie de 21 ani cu privire la următoarele aspecte:

În cursul lunii septembrie 2019, în urma observării unui afiş privind achiziţionarea de către un colecţionar german de maşini de cusut vechi, a apelat telefonic nr-ul specificat în anunţ fără a se răspunde la apel.

Ulterior, în data de 01.10.2019, în jurul orelor 14:00, susnumita a fost contactată telefonic de către o persoană care susţinea că deţine funcţia de director la un muzeu renumit din Germania şi că îi poate oferi suma de 70.000 euro pentru o maşină de cusut pe care femeia de 21 ani o are în posesie.

Având în vedere faptul că nu deţinea documente de provenienţă a obiectului în cauză, femeia de 21 ani a fost îndrumată să contacteze un alt număr de telefon, iar, în urma convorbirii telefonice cu un bărbat, acesta i-a solicitat suma de 10.000 euro în schimbul achiziţionării documentelor necesare.

Cei doi au stabilit o întâlnire pentru data de 02.10.2019 în ors. Cristuru Secuiesc, jud. Harghita, loc în care se va efectua înmânarea documentelor contra sumei de 4.500 Euro.

Având în vedere faptul că existau indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, precum şi numărul mare al faptelor de acest gen înregistrate la nivel naţional, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Rurală Sfântu Gheorghe şi cei din cadrul Postului de Poliţie Vâlcele, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, s-au deplasat pe raza ors. Cristuru Secuiesc, ocazie cu care au realizat prinderea în flagrant a unui bărbat de 32 ani în timp ce intenţiona să vândă femeii de 21 ani un document contra sumei de 10.000 RON şi a unui lănţişor din aur.

În urma activităţilor desfăşurate pe raza ors. Cristuru Secuiesc a mai fost identificat şi un bărbat de 42 ani, în autovehiculul acestuia fiind identificate mai multe materiale de probă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, sub forma tentativei.

Articolul precedentCaravana SMURD “Fii pregătit!” ajunge săptămâna viitoare în Harghita
Articolul următorSC Miercurea Ciuc rămâne neînvinsă în Erste Liga, HC Gheorgheni a 2-a înfrângere consecutivă