Ripensia Timişoara a fost aproape de o victorie pe terenul celor de la FK Csikszereda, în etapa a 7-a a Ligii 2, dar gazdele au egalat la final şi jocul s-a terminat la egalitate, scor 2-2. De altfel, timişorenii au condus de două ori la Miercurea Ciuc, cu golurile marcate de Alexandru Popovici şi Albert Voinea, iar harghitenii au revenit de fiecare dată prin reuşitele lui Szilard Kalman şi Szilard Magyari. Mai mult decât atât, gazdele puteau da şi lovitura în prelungiri.

De altfel, Csikszereda a controlat ostilităţile până ce Ripensia a marcat în minutul 18, pe contraatac, după ce Popovici a fructificat o ”diagonală”. Au urmat momente cu Caius Lungu în două roluri principale, de demon şi de înger. Fundaşul dreapta timişorean a fost aproape să dea un autogol în minutul 25, dar Păduraru a fost pe fază şi a respins. Lungu a gafat şi peste cinci minute, când a respins în centrul, de unde Kalman a luat mingea şi a marcat golul egalizator.

În minutul 35, timişoreanul şi-a mai răscumpărat din greşeală, şi a dat centrarea de gol pentru Voinea. Astfel, la pauză s-a intrat cu 1-2, un rezultat bun pentru timişoreni şi care complica mult existenţa elevilor lui Valentin Suciu.

În repriza a doua, gazdele au încercat fără folos să marcheze prin Kalman, iar timişorenii au avut alte ocazii prin Chera şi Fotescu. Cel care a apăsat ”pedala de acceleraţie” a fost Călin Toma, care a şutat de la peste 30 de metri, dar mingea s-a dus în bară. Ripensiştii au avut şi un gol anulat pentru ofsaid, dar cea mai mare fază de virtuozitate au avut-o gazdele în minutul 63. Norbert Barta a driblat trei adversari, inclusiv pe Păduraru, şi a tras spre poarta goală. Mihai Hecsko a apărut însă de nicăieri şi a salvat un gol iminent.

Meciul părea să meargă spre victoria oaspeţilor, dar, în minutul 89, Ciucul a primit penalty pentru un fault în careu, iar Magyari a înscris. Acelaşi jucător a rămas în prelungiri singur cu Păduraru, dar a trimis peste buturi, în oftatul suporterilor.

În urma acestui rezultat, Ripensia ajunge la 8 puncte şi ocupă locul 13. Runda viitoare are tot o deplasare, la Farul Constanţa. Cu un meci mai puţin disputat până acum, Csikszereda are 5 puncte şi e pe locul 17, retrogradabil. Runda viitoare are o şansă bună de a urca în clasament, deoarece are deplasare la Sportul Snagov, ultima clasată, relatează www.liga2.prosport.ro.

FK CSIKSZEREDA – RIPENSIA TIMIŞOARA   2-2
Szilard Kalman 30′, Szilard Magyari 89′ – penalty. / Alexandru Popovici 18′, Albert Voinea 35′

Gyenge – Majzik, Palmeş, Csonka, Simo – Eder Gonzalez, Berde – C. Erdei (Barta 64′), Kalman (Csuros 77′), M. Takacs – B. Bajko (cpt.)(Magyari 71′)
Rezerve neutilizate: Bordas – Mitra, M. Corbu, Becze
Antrenor: Valentin Suciu

Păduraru – C. Lungu, Hecsko, Tînc, C. Toma (cpt.) – T. Călin, Stoi – Al. Popovici (Vl. Tudorache 58′), M. Fotescu (M. Staicu 74′), Chera – Alb. Voinea (Monea 83′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Ad. Popa, Al. Neagu, Vasluian
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita);
Arbitru: Robert Avram (Piteşti); Asistenţi: Cristian Voicu (Focşani) şi Bianca Florea (Ploieşti); Rezervă: Mădălin Dicu (Bucov – Prahova); Obserrvatori: Constantin Gheorghe (Suceava) şi Adrian Petre (Buzău).

Articolul precedentDebut cu victorie pentru Sport Club Miercurea Ciuc, în Erste Liga
Articolul următorDrumurile din Băile Tușnad se asfaltează cu bani europeni