Un poliţist local din Odorheiu Secuiesc a fost bătut cu bestialitate de un om de afaceri din zonă. Omul legii l-a amendat de mai multe ori anul trecut, iar acum agresorul s-a răzbunat. Poliţistul s-a ales cu mai multe leziuni la faţă şi cu o fractură de piramidă nazală. Agresorul este cercetat în libertate.

Incidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona turistică Mădăraş. În timp ce se afla în faţa unei cabane, poliţistul local a avut un schimb de replici cu afceristul. Bărbatul l-a ameninţat pe poliţistul local, după care l-a lovit cu pumnii şi cu picioarele. Poliţistul a fost salvat de sub pumnii agresorului chiar de prietenii celui din urmă. A fost urcat într-o maşină şi dus spre spital. Cu toate acestea agresorul nu s-a oprit. S-a urcat pe un ATV şi a plecat în urmărirea maşinii în care se afla poliţistul. Maşina s-a blocat iar patronul pensiunii a tăbărât din nou pe poliţist, l-a lovit şi l-a împins în zăpadă.

Între timp agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore, însă o instanţă din judeţul Harghita a hotârăt să fie eliberat şi pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Decizia instanţei i-a revoltat pe colegii poliţistului local. Luni, s-au adunat în faţa sediului Judecătoriei Odorheiu Secuiesc pentru a protesta împotriva acestei decizii.

„După o victimă va urma alta, dacă nu se întâmplă nimic. Nu trăim în sălbăticie, pentru ca unii să-şi poată face propria dreptate cu pumnul. Aşa cum respect eu legile, să le respecte şi el. Agresorii au urmărit maşina în care se afla şi au lovit autoturismul din spate şi din lateral, încercând să-l împingă în şanţ”, a declarat tatăl tânărului rănit, György Géza pentru szekelyhon.ro.

„Suntem alături de colegul nostru şi familia lui. Nu e permis ca într-un stat de drept să te temi pentru siguranţa ta pentru că, în timpul serviciului, îţi faci treaba. Dacă acea persoană avea suspiciuni legate de colegul nostru, pentru abuz, trebuia să îl reclame, nu să îl atace. Este de neconceput modul barbar în care a fost agresat colegul nostru. Am mai avut cazuri în care poliţiştii locali au fost ultragiaţi, pe care le-am reclamat, aşa cum spune legea, la parchet”, a explicat adjunctul şefului Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc, Katona Lóránt.

Sursa Foto şi Video szekelyhon.ro

Articolul precedentJudeţul Harghita, sub cod galben de ninsoare
Articolul următorVIDEO Borboly Csaba s-a trezit cu ursul în apropierea casei