Un inginer silvic care locuieşte în localitatea Lunca de Jos şi-a descoperit, în urmă cu patru ani, pasiunea de a realiza instrumente muzicale şi demonstrează, încă o dată, că sunt întâlniri hotărâtoare în destinul fiecărui om şi că poţi realiza lucruri extraordinare, dacă ai determinare, susţinere şi credinţă, scrie AGERPRES.

Hadnagy Lehel are 40 de ani şi trăieşte în satul Valea Boroş, din comuna Lunca de Jos, într-o zonă pitorească, situată la aproximativ 40 kilometri de municipiul Miercurea-Ciuc.

De când era mic a iubit lemnul, cu care îşi făcea de lucru în micul atelier al tatălui său, în comuna Lupeni, de lângă Odorheiu Secuiesc, iar mai târziu a devenit inginer silvic şi a învăţat cum creşte un arbore şi ce se întâmplă cu o bucată de lemn de la faza de puiet până ajunge în mâna unui meşter.

În 2019 a avut loc întâlnirea care i-a schimbat destinul. În sat a venit un meşter din Ungaria, Ladanyi Ferenc, care învăţase, în anii 90, de la un meşter local, să construiască gordune, instrumente muzicale tradiţionale de pe Valea Ghimeşului.

Acesta a lansat un îndemn către localnici să înveţe să construiască gordune, în dorinţa de a transmite mai departe acest meşteşug.

Inginerul silvic harghitean cocheta, pe atunci, cu restaurarea de mobilier vechi, care nu-i dădea prea multe satisfacţii, aşa că a decis să înveţe să facă astfel de instrumente muzicale.

Articolul complet, AICI

Articolul precedentAproximativ 5 mld. EUR fonduri nerambursabile au la dispoziție companiile și autoritățile locale pentru investiții în panouri fotovoltaice, digitalizare, reciclare sau producție
Articolul următorCum să elimini mirosul urât din șifonier: 7 metode la îndemâna oricui