UPDATE: O femeie de 29 de ani din localitatea Siculeni a fost atacată în zorii dimineții de sâmbătă de un urs, în vreme ce se afla la culeg de ciuperci.

Victima afirmă că merge la cules de ciuperci anual, de zece ani, însă până acum nu a pățit nimic. În ultimi ani numărul urșilor a crescut simțitor, pe pâraie, la stâne se plâng oamenii că sunt mulți urși. Aceste afirmații se regăsesc în relatările victimei.

Femeia și-a pierdut cunoștința, revenindu-și de abia în ambulanță. În urma atacului și-a rupt osul bazinului pentru a cărui vindecare probabil va fi nevoie de o perioadă de șase săptămâni.

„Trebuie modificată legea, dacă se oferă despăgubire pentru animalele ucise, pentru stupii de albine, atunci ar trebuie să fie despăgubite și victimele omenești, deoarece adesea acestea nu pot muncii timp de multe săptămâni, nemaivorbind despre traumele sufletești și cele fizice”, a afirmat Borboly Csaba.

„Aceste daune sufletești și fizice statul trebuie să le despăgubească și pe calea justiție dorim să obținem ca ministerul să fie obligat să plătească aceste despăgubiri. Avem speranțe că o astfel de procedura va demara în curând”, a spus Borboly Csaba.

Mama celor șase copii – cel mai mic de un an și cel mai mare de zece ani – asigură venitul zilnic al familiei în această perioadă prin culesul ciupercilor, iar mai apoi spre toamnă ca ziler la culesul cartofilor.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Sâmbătă dimineața o mămică cu șase copii a fost atacat de urs. A încercat să alerge din fața lui, dar degeaba, ursul a lovit-o din spate şi i-a provocat o gravă rană la claviculă.

Femeia se afla la cules de ciuperci când a fost atacată de fiară. Acum se află internată în spital şi are nevoie de îngrijiti medicale aproximativ 6 săptămâni.

Iarăși apare ursul

Sâmbătă dimineața o mămică cu șase copii a fost atacat de urs. A încercat să alerge din fața lui, dar degeaba, ursul l-a lovit din spate, i-a spart clavicula.

Publicată de Csaba Borboly pe Luni, 1 iulie 2019

Sursă video: Facebook Csaba Borboly

Articolul precedentFOTO Protest pentru Cheile Bicazului
Articolul următorBătrână omorâtă de o conducătoare auto neatentă, la Topliţa. Şoferiţa a fugit de la locul faptei