Seara trecută, la ora 20:32, pompierii militari din cadrul subunității din Miercurea Ciuc au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuințele comunității de romi, din cartierul Șumuleu al municipiului reședință de județ, potrivit Ziar Harghita.

Imediat, la fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Având în vedere amploarea incendiului, forțele de intervenție au fost suplimentate, astfel încât 70 de pompieri militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și SVSU Ciceu, Păuleni-Ciuc, Frumoasa, Sâncrăieni au intervenit, timp de aproape 5 ore, cu 8 autospeciale de stingere, pentru lichidarea incendiului, care a afectat în jur de 20 de locuințe din lemn, pe o suprafață de aproximativ 1000 mp, reușindu-se stingerea în totalitate a acestuia, în jurul orei 01:15. Din fericire, în urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime.

3

Pe timpul nopții, pentru evitarea reaprinderii unor eventuale focare, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a rămas în supraveghere, în zonă. Misiunea de stingere a fost una dificilă, din cauza arderii violente, a propagării rapide a flăcărilor, întețite și de vântul puternic. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul metalic de fum neizolat termic față de materialele combustibile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 100.000 lei.

O parte din persoanele ale căror locuințe au fost afectate de incendiu s-au adăpostit peste noapte la rude sau vecini, iar alte 252 de persoane, din care 141 de copii, 107 adulți și 4 femei gravide, au fost transportate și cazate într-o sală de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat bunuri de strictă necesitate: mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, încălțăminte, cu sprijinul autorităților locale, a armatei, spitalului și a altor instituții și, nu în ultimul rând, prin mobilizarea exemplară a populației.

Imagine

Imagine

Imagine

Text: Ziar Harghita

Foto și video: Facebook / Csaba Borboly

 

Sursa: Realitatea de Harghita