Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vizitat vineri după-amiază Academia de Hochei cu sediul în localitatea Cârţa, finanţată de Guvernul Ungariei, a asistat la un antrenament pe patinoarul din localitate şi a primit în dar un tricou cu numele său.

Antrenamentul a fost urmărit atât de Viktor Orban şi de alţi membri ai delegaţiei sale, printre care s-a numărat şi preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, cât şi de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, născut în localitatea Cârţa şi de senatorul UDMR Tanczos Barna, preşedintele Fundaţiei Mens Sana, prin care se finanţează Academia de Hochei de la Cârţa.

De asemenea, Viktor Orban a strâns mâna mai multor copii hocheişti, iar la finalul antrenamentului a intrat pe gheaţa patinoarului, alături de ceilalţi oficiali şi de micii hocheişti. Momentul s-a încheiat cu intonarea imnului secuiesc de către cei prezenţi în patinoar, inclusiv de către premierul Ungariei.

Premierului Viktor Orban i-a fost oferit în dar, în timpul vizitei la sediul academiei, un tricou de hochei cu numele său şi un puc de hochei.

Senatorul Tanczos Barna s-a arătat onorat de faptul că premierul Ungariei a vizitat academia de la Cârţa, pe care Executivul de la Budapesta a finanţat-o, în ultimii trei ani, cu peste cinci milioane de euro.

„Pentru noi a fost o onoare deosebită să fim vizitaţi de premierul Ungariei, premierul Guvernului care a finanţat în ultimii trei ani un proiect amplu de dezvoltare a mişcării hocheistice din Ţinutul Secuiesc. Ne simţim onoraţi că dintre toate ramurile sportive finanţate de guvernul maghiar, hocheiul din Ţinutul Secuiesc a fost ales de premier. Am prezentat realizările de până acum şi planurile de viitor. Mişcarea hocheistică din Ţinutul Secuiesc asigură, practic, majoritatea jucătorilor din reprezentativa naţională a României, dând, în acelaşi timp, jucători de valoare şi echipei naţionale maghiare„, a declarat Tanczos Barna, pentru Agerpres.

Academia de Hochei a Ţinutului Secuiesc, cu sediul în localitatea Cârţa, este finanţată de Guvernul Ungariei şi dispune de facilităţi moderne pentru învăţarea şi practicarea acestui sport de către copiii din zonă, cum ar fi o sală de antrenamente, un patinoar acoperit, echipamente de specialitate dar şi unul dintre cele mai moderne centre medicale de recuperare sportivă din România şi un centru metodologic.

Articolul precedentJolt Kerestely a împlinit 85 de ani
Articolul următorPeste 300 de elevi maghiari la un concurs de limba română