Vremea severă din ultimele ore a lăsat fără energie electrică 10 puncte de transformare din județul Harghita, lăsând un număr de 827 utilizatori în beznă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciubotariu a transmis că în jurul orei 19.42, în zona Lacul Roșu, din cauza zăpezii și a vântului puternic alți 206 utilizatori au rămas nealimentați, însă situația a fost remediată în jurul orei 20.12.

Ninge abundent și se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din județul Harghita.

Pe DN 13 B, între Praid și Joseni, stratul de zăpada de pe carosabil măsoară aproximativ 5 cm. 

Patru autotrenuri au fost oprite pe marginea drumului întrucât nu mai puteau înainta, iar până la curățarea carosabilului autoturismele circulă pe o bandă, cu sprijinul unui echipaj rutier.

Și în Pasul Bucin și în Pasul Creanga ninge iar autorurismele circulă în condiții de iarnă, iar Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunță că pe DN15, în zona Toplița-Borsec ninge abundent, circulația fiind îngreunată.

Până la ora 23:00, nouă judeţe din nordul şi vestul ţării sunt vizate de un cod portocaliu emis de meteorologi, ce anunţa precipitaţii abundente, ploi şi lapoviţă, iar de miercuri dimineaţă, ninsorile şi viscolul vor pune stăpânire pe aproape toată ţara. 

Până joi, prin Moldova, Dobrogea şi Muntenia se va depune un strat de zăpadă consistent, iar vântul va bate cu 60-100 de km/h şi va viscoli ninsoarea, vizibilitatea va fi scăzută în aceste condiţii.

Hidrologii au prelungit avertizările de viituri pe mai multe râuri.

.

Articolul precedentSe circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din Harghita
Articolul următorPeste 2.400 de harghiteni, în beznă din cauza vremii