Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a efectuat în intervalul 06 – 08 aprilie, acțiuni de verificare, concentrate în municipiul Miercurea Ciuc și în localitățile învecinate.

Astfel, pe line economică au fost efectuate controale la 15 unități, care au vizat verificarea prețurilor practicate, în scopul prevenirii creșterii nejustificate a acestora. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la 80.500 lei.

Au fost realizate confiscări în valoare de cca. 1.200 lei, constând în produse și sume nejustificate deținute de agenții economici.

În data de 07.04.2020, în zona Bazinului Ciuc, într-un interval de numai două ore, au fost verificate 178 de persoane, cu privire la respectarea obligațiilor prevăzute de ordonanțele militare. Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 25.410 lei, pentru încălcarea prevederilor referitoare la restricțiile de circulație.

Tot marţi, efectivele IPJ Harghita şi cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni) au efectuat verificări la 1373 persoane izolate la domiciliu.

Au fost aplicate, în celelalte zone ale județului Harghita, 89 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație în valoare totala de 137.410 lei.

De asemenea, personalul IPJ Harghita a realizat împreună cu IJJ Harghita, însoțirea a 4 coloane (14 auto/40 persoane.)

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a efectuat misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 11 localităţi; măsuri de asigurare a ordini publice în zona de triere a patru spitale, unul judeţean şi trei municipale; acțiuni independente pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, au fost verificate un număr de 61 persoane aflate în autoizolare; paza și măsurile de ordine publică în zona locațiilor de carantină/izolare aflate în responsabilitatea inspectoratului; dar şi misiuni de escortă a unor convoaie de autoturisme aflate în tranzitare.

Au fost aplicate un număr de 8 avertismente şi o amendă în valoare de 2.000 lei pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Articolul precedentCele 3 cazuri COVID-19 sunt de fapt…4. Prefectura Harghita: „Sunt 4 cazuri de persoane infectate cu coronavirus”
Articolul următorUrmărire pe străzile din Miercurea Ciuc, terminată în arest