Prefectura Harghita informează, mierucri, că numărul persoanelor testate pozitiv pentru coronavirus a ajuns la 4, asta deşi Grupul de Comunicare Strategică informa că sunt doar 3 cazuri confirmate.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Prefecturii, pe raza judeţului Harghita 258 de persoane se află în carantină instituţionalizată, iar alte 1.118 persoane sunt în autoizolare la domiciliu.

De asemenea, de la începutul perioadei, un număr de 40 de persoane au ieşit din carantină, iar alte 2.948 au ieşit din izolare întrucât prezentau o stare de sănătate bună.

„Trei persoane sunt internate la Secția Infecțioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală. A treia persoană confirmată cu COVID-19 este un contact direct al primei persoane. O persoană este decedată, testată la COVID-19 după constatarea decesului și confirmată pozitiv în data de 04 aprilie 2020. Ancheta epidemiologică este în derulare, fiind dispusă măsura izolării la domiciliu suplimentar a încă 7 persoane”, informează Prefectura.

Capacitatea zilnică de testare la COVID-19 în județul Harghita este de 120 teste/zi, dintre care 60 de teste la Direcția de Sănătate Publică Harghita și 60 la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Până în prezent, la nivelul județului au fost efectuate un număr de 140 de teste, cu respectarea procedurilor stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică, la solicitarea medicilor abilitați.

Articolul precedentNumărul infectărilor cu virusul COVID-19, neschimbat în Harghita
Articolul următorZeci de controale şi amenzi de sute de mii de lei pentru nerespectarea măsurii restricţionării circulaţiei şi speculă