Încă din cursul zilei de luni, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Gheorgheni, alături de pompieri civili din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Gheorgheni, Lăzarea, Remetea și Suseni, precum şi lucrători silvici, au acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, cioate, resturi de exploatare forestieră şi brazi din regenerare naturală, în zona Csiszer, din apropierea municipiului Gheorgheni.

Pentru a evita propagarea flăcărilor la vecinătăți, pe timpul nopții, forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni și SVSU Lăzarea au rămas în supraveghere. În această dimineaţă, s-a reluat intervenţia pentru stingerea incendiului, care se manifestă în mai multe focare răzlețe, pe o suprafață totală de aproximativ 15 ha.

”Și la această oră, colegii noștri, împreună cu lucrători silvici și echipaje ale autorităților locale, intervin pentru lichidarea focarelor din zona greu accesibilă, fără surse de alimentare cu apă, în condiţii de vânt puternic, pompierii fiind nevoiţi să intervină cu mijloace de primă intervenţie: lopeţi, măturoaie şi dispozitive portabile individuale pentru stingerea incendiilor (vermorele)”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

Efortul depus de salvatori, pentru limitarea propagării flăcărilor la pădurea masivă din apropiere, este îngreunat și de zona abruptă cu pericol de alunecare, condițiile de vânt, care reaprind focarele existente, precum și transportul apei în cantități limitate spre locul intervenției.

FOTO: ISU Harghita

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedentVIDEO: Noi măsuri de la Cotroceni. Klaus Iohannis: ”VIRUSUL este, încă, printre noi! Să nu irosim ce am câștigat cu mari sacrificii”
Articolul următorSe reia, treptat, examinarea pentru obținerea permisului de conducere